Publicitat
Política · 4 d'Octubre de 2019. 10:24h.

Laura Borràs diu que farà com Rull

No acatarà el 155, "plantaré cara" i anirà al despatx a treballar, però no és consellera

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, en una entrevista a Els Matins, ha assegurat que no acatarà un nou 155 a Catalunya i ha afirmat igualment que quan es va aplicar anteriorment ella el va boicotejar des del càrrec que ocupava al departament de Cultura. En aquest sentit ha donat idees per a dur a terme aquest boicot en cas que l'Estat decidís tornar-lo a aplicar.

Borràs, d'altra banda, ha dit que "el poble de Catalunya" ja va decidir el 2017 que volia ser independent i que ara cal aplicar aquesta independència. De la mateixa manera, ha assegurat que als carrers i les places de Catalunya són un clam en favor de la tornada de Puigdemont a la presidència de la Generalitat.

"Si jo ara fos al Govern i s'apliqués un 155 jo aniria al despatx a fer la meva feina", ha deixat clar, a més de considerar que l'esmentat article "és una mesura de força, i davant de les mesures de força hi ha dos camins, acceptar-les i acotar el cap o intentar plantar cara. Jo seria en aquest escenari. Em quedaria al meu despatx fent la meva feina".

"Què vaig fer quan era directora general i el meu conseller, Lluís Puig, va haver de marxar a l'exili per la repressió espanyola? Jo vaig col·laborar amb el 155? de cap de les maneres! és més, vaig fer tot el que estava a la meva mà perquè el 155 no fos tan efectiu com volien els qui l'havien dissenyat", ha reivindicat. En aquest sentit, ha explicat que hi ha "mecanismes dins de l'administració" per a boicotejar aquest article i ha recordat que a Cultura el 2017 "vam fer focus de resistència".

"Com es fa això? li posaré exemples concrets. La governança de les institucions passa perquè hi ha consells assessors que tenen la figura del conseller i que són els que activen els processos interns per poder treballar. No es va convocar cap d'aquests consells assessors, amb la col·laboració de tots els membres que hi estaven implicats perquè no els hagués de presidir qui no li pertocava presidir-ho, que hagués estat el ministre de Cultura de torn", ha recordat.

La diputada també ha explicat que de cara a les noves eleccions "la nostra proposta és que volem marxar d'Espanya, la situació és insostenible. Anem a dir-los que volem marxar d'Espanya". "El poble de Catalunya va decidir que vol la independència. El poble català es va autodeterminar, un dret que existeix. Nosaltres el referèndum l'hem fet. I sempre que hi hagin urnes, hi hem de ser".

Borràs ha remarcat que "he parlat amb el Rei per dir-li el que no vol sentir, que és el Rei del 'a por ellos'". "Ens tracten com una possessió, com uns subalterns, nosaltres no tenim capacitat ni dret a decidir, el nostre Parlament no és sobirà, els vots dels representants del nostre poble no serveixen de res perquè després ho impugnen des dels tribunals", ha lamentat.

"Van dient pel món que són una democràcia prestigiada perquè ells mateixos es desprestigien perquè posen en qüestió els fonaments de la democràcia, que és el respecte a la voluntat popular", ha criticat. Finalment, ha manifestat que "no cal que Puigdemont es presenti com a president perquè només que un surti als carrers o a les places sentirà la gent que crida 'Puigdemont, el nostre president'".

Tuit de Josep Rull
Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#45 Antonio, Barcelona, 06/10/2019 - 08:57

Jajajajajajaja... Todo lo que tiene de "grossa" lo tiene de tonta.

#44 York, Madrid, 05/10/2019 - 20:55

Era un amistoso

#43 hulk83, sabadell, 04/10/2019 - 18:56

Que yo me entere, esta o este es el travesti que va a rendir pleitesia al rey y dice que lo ha reñido en secreto. Buenos valientes tienen los indepes, lo que te aseguro es que esta el Jaguar no lo va a perder. xd

#42 Pere, Bsarcelona, 04/10/2019 - 17:40

FISCALIAAAAA !!!!!!
ESTA GOLPISTA A JUZGARLA Y A LA CÁRCEL.
HA HECHO LA DECLARACION MAS CLARA QUE SE PUEDD HACER.
Y ESTA MUJER (MALA) EN EL CONGRESO ROBANDO.

#41 Anem forts, Barcelona, 04/10/2019 - 16:49

Menos lobos Caperucita, igual t'has de menjar les teves paraules amb partes freixides.
En quant el clam de places i carrers pel retorn de Puigdemont, molts carrerons sense sortida