Publicitat
Política · 12 de Juny de 2010. 20:33h.

L'autodeterminació omple el centre de Barcelona

Les diferents organitzacions independentistes s'uneixen per a reivindicar l'Estat propi

Milers de persones s'han concentrat al centre de Barcelona sota el lema 'Autodeterminació és democràcia', en la manifestació organitzada per la Plataforma pel Dret a Decidir. La marxa s'ha iniciat a la Plaça Urquinaona i s'ha dirigit fins al Parc de la Ciutadella, fins el Parlament català, on s'ha llegit un manifest.

En la manifestació s'han vist pancartes de les diferents organitzacions independentistes, com ara Esquerra, Reagrupament o el Partit Republicà Català, entre d'altres. Els convocats han deixat clar "el dret a l'autodeterminació del poble català perquè és una nació i perquè autodeterminació és democràcia".

En aquest sentit, s'ha cantat l'himne dels Segadors o l'Estaca de Lluís Llach, que han acompanyat els ja clàssics crits d'"independència". Regarupament també ha repartit fulletons on s'assegurava que "Espanya ens pren més de 22.000 milions cada any" i s'indicava que "sense l'espoli anual l'Estat català ocuparia el quart lloc de la UE per PIB per capita i la Generalitat disposaria d'un 60% més de pressupost".

També s'ha fet una crida a "una regeneració de la societat" que passa per "recuperar la cultura de l'esforç que ens és tan pròpia i fugir de la cultura del 'pelotazo' pròpia d'un Estat espanyol incapaç de generar riquesa amb treball".

Durant la marxa ha destacat el nombre de pancartes dels diferents pobles de Catalunya que preparen les seves consultes sobiranistes. També l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Mora, al capdavant d'una pancarta on s'afirmava que aquesta població catalana és el "bressol de la independència".

Publicitat
Publicitat

95 Comentaris

Publicitat
#95 fatxenda, Barcelona, 15/06/2010 - 00:23

la dierència entre gent civilitzada, treballadora i europea... i els simis

#94 Lòpes Pena, Cardedeu, 14/06/2010 - 19:51

Con los kilométricos huecos que había entre persona y persona, cualquiera puede decir que la Vía Laietana (ahora conocida como vía Caja Madrid) estaba llena.

#93 Abel Porcar, Bcn, 14/06/2010 - 18:37

A los que no se quieren autodeterminar, yo les pregunto, entonces que, ¿que decidan otros?

#92 Oriol, BCN, 14/06/2010 - 10:57

N vaig ser a la mani, però em va arribar informació que algú portava una samarreta amb la inscripció "ANTISOCIATA", escrit amb tipografia "CINEMASCOPE". Algú que en tingui coneixement em podria dir on puc aconseguir-ne una. Moltes gràcies.

#91 Joan, Badalona, 14/06/2010 - 10:51

David, és d'agraïr que els skins no portin els seus nanos a les seves manifestacions. Ja és trist que inculqueu l'odi ètnic als nens des de petits. I clar que hi ha un ambient de respecte entre gent que pensen tots igual. Haurieu de respectar tothom