Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2019. 17:03h.

L'autodeterminació tampoc passa

El Govern espanyol porta al TC la moció de la CUP

L'autodeterminació tampoc passa

El Consell de Ministres ha aprovat demanar al Tribunal Constitucional que anul·li dos nous acords de la mesa del Parlament sobre la proposta de la CUP a favor del dret a l'autodeterminació. L'Executiu plantejarà els dos incidents d'execució per tal que l'Alt tribunal els anul·li, tal com ha informat en roda de premsa posterior al Consell de Ministres la ministra i portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá.

Celaá ha alertat que amb l'admissió a tràmit de les dues resolucions per part de la mesa, el Parlament "pretén manifestar la clara intenció de seguir amb el procés" així com "continuar la pretensió d'aconseguir la independència". "El Parlament pretén manifestar la seva clara intenció de continuar amb el procés i nosaltres hem de preservar l'eficàcia de les resolucions del Tribunal Constitucional", ha indicat la portaveu.

La moció de la CUP insta la Cambra catalana a expressar la seva "voluntat d'exercir de forma concreta el dret a l'autodeterminació".

El president del Parlament, Roger Torrent, ha respost a través d'una piulada afirmant que "el PSOE de Sánchez continua avançant per la dreta el govern de Rajoy". "El PSOE de Pedro Sánchez continua avançant per la dreta al govern de Mariano Rajoy. Més judicialització, més amenaces i més censura. Però sempre trobarà la mateixa resposta: al Parlament de Catalunya s'hi ha de poder parlar de tot" ha escrit en el missatge.

piuladaw.jpg

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Neferu, Barcelona, 08/11/2019 - 19:39

Hablar, sí, Torrent, pero no ejecutar, no aprobar, nada que no se tenga competencia legal para hacerlo. ¡Mira que sois duros de mollera, cualquiera que no sea indepen lo entiende.