Política · 16 de Maig de 2009. 11:55h.

'Le Monde': "Ha estat TVE més 'reialista' que el Rei?"

El diari es pregunta també si "és millor un himne xiulat o censurat"

'Le Monde': "Ha estat TVE més 'reialista' que el Rei?"

Els Reis, a l'estadi de Mestalla, durant la xiulada

El diari francès Le Monde recollia aquest divendres la censura de TVE a la transmissió de la final de la copa de fúbol a València del moment que l'himne espanyol va ser xiulat pel públic, i es preguntava si l'excap d'Esports de la cadena , Julián Reyes, destituït per aquests fets, "és més reialista que el Rei".

També es pregunta el diari si "val més un himne xiulat o censurat", dient que tot aquest assumpte "evoca una censura". Le Monde atribueix a la derrota "en la batalla dels decibels" la decisió de no emetre l'entrada dels reis a la llotja. Afirma que l'organització "havia apujat al màxim la megafonia de l'estadi per que la música pogués cobrir els xiulets", el que va fracassar.

Le Monde també recull l'existència d'una gran pancarta amb el lema, en anglès, "som nacions d'Europa, Adéu Espanya" i explica que TVE va oferir, a la mitja part, "una versió edulcorada" de l'himne, "sense els xiulets" i amb plans de públic que no participava en la protesta. La justificació presentada per TVE per tot plegat, qualificant els fets d'"error humà" fa demanar-se al diari si Julián Reyes, que ha estat destituït pels fets, "no ha estat més reialista que el Rei".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Txema, barcelona, 21/05/2009 - 17:35

El titulo está mal traducido. Debería ser "¿ Ha sido TVE más monarquica que el Rey o más papista que el Papa?
Empieza el artículo con la información de que ha caido una cabeza en TVE, la de Reyes.. Una

#7 Tonet, BCN, 16/05/2009 - 16:07

Le Monde me la sopla. Es un periódico de un país que no tiene monarquía, que de hecho la decapitó tan "civilizadamente". Lo que no van a hacer es apoyar a los Borbones. Seguro que en otros países con monarquí no piensan lo mismo.

#6 francesc-lluís, Baratària, 16/05/2009 - 15:14

Pobres espanyols no paren de fer el rídicul davant tot el món. 1r les tropes de Kosova, ara tots els diaris d'Europa es fan ressó de la xiulada i la censura. Però com que ells només parlen castellà no s'adonen de res del que es diu fora...

#5 pere, bcn, 16/05/2009 - 15:06

Saragossanu, Espanya ens prohibeix les seleccions catalanes. Ara tu, en lloc de criticar-ho, encara ens exigeixes que ens autoexcluïm dels llocs on podem jugar, però que paguem (la copa del rei la paguem igualment).
Sou increïbles.

#4 jordi puigdellivol, Barcelona, Catalunya, 16/05/2009 - 14:56

Estic super content de lo picats que estan tots els primos espanyols.

A veure si enteneu la realitat d'una vegada, les coses no son com voleu matats...

VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!!!