Publicitat
Política · 27 de Desembre de 2021. 16:10h.

L'efecte Illa s'esvaeix

El líder del PSC només ha aconseguit pactar la Corpo

L'efecte Illa s'esvaeix

Illa, amb Iceta, al congrés del PSC

El líder del PSC, Salvador Illa, ha vist diluït el seu efecte inicial en la política catalana, malgrat ser inicialment la gran esperança dels socialistes per acabar amb la majoria independentista.

Illa va ser escollit candidat a les eleccions catalanes quan encara era ministre de Sanitat, aprofitant la seva popularitat generada per la pandèmia del covid, quan sortia gairebé cada dia per televisió. Miquel Iceta, fins aleshores líder del PSC, va renunciar a seguir liderant el partit.

En els comicis del 14-F va aconseguir ser el candidat més votat, però els més de 650.000 sufragis i 33 escons aconseguits no van ser suficients per enderrocar el govern independentista. De fet, ERC va aconseguir els mateixos escons amb 50.000 vots menys, mentre que Junts va arribar als 32 escons.

Salvador lla, tot i això, va mostrar la seva voluntat de presentar-se a la investidura, i va demanar el suport dels Comuns per a crear una "alternativa" a l'independentisme. "Hem d'obrir una nova etapa a Catalunya i el PSC està en condicions de liderar-la", va reivindicar. El dirigent del PSC, però, va fracassar en l'intent i finalment va ser Pere Aragonès qui va ser investit president de la Generalitat després d'aconseguir el suport de Junts i de la CUP.

Ja resignat a mantenir-se en l'oposició, Illa va presentar el seu 'govern a l'ombra', format per quinze 'consellers' del PSC en un acte celebrat al Palau Requesens. Recuperava així la fórmula que ja va impulsar Maragall l'any 2000, quan va guanyar les eleccions en vots i va estar a l'oposició.

Des d'aleshores, Illa ha passat més aviat inadvertit i ha realitzat una oposició tèbia sobre Pere Aragonès, cedint inclús el protagonisme a altres formacions com ara Vox o Ciutadans.

Fins i tot va ser notícia la setmana passada després d'arribar a un acord amb els seus grans rivals electorals -ERC i Junts- per a repartir-se el poder en diferents organismes com la CCMA o el CAC, on ha pogut 'colar' diversos representants. Després de mostrar-se molt crític amb TV3, Salvador Illa reclama ara una "oportunitat" per a la televisió pública catalana.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 pepe, andorra, 28/12/2021 - 13:06

fracaso? ¿Con el pelotazo q monto con sus amigotes con el rollo de las mascarillas? Pues si eso es un fracaso, yo también quiero fracasar así. Q no hay nada como tener amigos en el poder para forrarse. Mira tu, igual q con el feudalismo, q solo se forraba el q queria el señor feudal.

#9 Coque, El Centro de Tabarnia, 28/12/2021 - 09:19

¿Era yo el único que sabia a ciencia cierta, desde el principio, que este tío iba a ser un fracaso?

#8 fernando López, barcelona, 28/12/2021 - 08:35

En Cataluña no hay ningún líder capaz de ilusionar. El el PSC menos aún. Todos son unos mediocres. Nadie tiene ideas nuevas que sean un banderín de enganche, para ilusionar a un pueblo dormido que bosteza, entre la mediocridad

#7 Soloesmiopinion, Tabarnia, 27/12/2021 - 20:53

¿De verdad alguien en su sano juicio esperaba algo más de Illa? Sobre todo despide la "magnífica" gestión que hizo de la pandèmia...

#6 Marcial Heredia, el circo de la tele, 27/12/2021 - 20:27

Que se nos disuelve el azucarillo, que se nos va el illa y no nos deja rastro de dulce ni de ná. “Camarero, trae otro, haz el favor”. Illa es una bendición para los nacionalistas. No es la oposición, no no, para ellos es más bien un amigo entrañable .