Publicitat
Política · 8 de Maig de 2021. 10:18h.

Leguina culpa Pedro Sánchez

"El major responsable d'haver portat el socialisme madrileny al forat no és altre que tu"

Leguina culpa Pedro Sánchez

L'expresident de la Comunitat de Madrid i històric dirigent socialista Joaquín Leguina ha carregat aquest divendres contra Pedro Sánchez, al qual ha culpat de la derrota del PSOE a les eleccions a la Comunitat de Madrid. "El major responsable d'haver portat el socialisme madrileny al forat no és altre que tu" ha manifestat Leguina en una carta oberta al diari ABC.

L'expresident de la Comunitat de Madrid també ha criticat que Sánchez hagi dirigit el partit "amb mà de ferro" i convertit a José Manuel Franco i a Ángel Gabilondo "en titelles al teu servei". La carta de l'històric dirigent socialista contra Sánchez es produeix després que el PSOE hagi obert un expedient contra ell i contra Nicolás Redondo per donar suport a Ayuso durant la campanya electoral de Madrid.

"M'assabento a través dels mitjans de comunicació que vols obrir contra Nicolás Redondo i contra mi un expedient amb la intenció d'expulsar-nos el PSOE. Segons sembla, som responsables de la major derrota soferta pel socialisme a Madrid" comença la missiva oberta.

"Doncs bé, el major responsable d'haver portat el socialisme madrileny al forat no és altre que tu, que has dirigit amb mà de ferro aquest partit, convertint a José Manuel Franco i Àngel Gabilondo en titelles al teu servei i fent-los dimitir immediatament -com si fossin els responsables de la debacle- i, mentrestant, tu et treus del mig" critica.

L'històric dirigent socialista afirma que la campanya electoral del PSOE va ser "un disbarat" consistent a "combatre un imaginari feixista". "La campanya electoral va ser, en veritat, un disbarat, consistent en combatre a un imaginari feixisme que us ha portat a veure-us superats per un partit nou com Más Madrid, amb molt escàs arrelament social. Com és possible que això hagi passat? Sou vosaltres els que hauríeu de contestar aquesta pregunta" assegura.

"Però el més greu, a parer meu, és el teu continu tacte de colzes amb els separatistes catalans i bascos, que són, sens dubte, enemics d'Espanya i de la nostra Constitució" apunta l'expresident de la Comunitat de Madrid, que, seguidament, recorda alguns articles de la Constitució al president del Govern espanyol.

En un altre punt de la carta, l'expresident madrileny argumenta que "el desastre electoral" es deu també a l'acostament "dels assassins d'ETA al País Basc perquè després el Govern basc els tregui als carrers", mentre "els sediciosos catalans" esperen l'indult per sortir de la presó.

"Esteu acostant als assassins d'ETA al País Basc perquè després el Govern basc els tregui als carrers i, mentrestant, els sediciosos catalans esperen de la teva magnanimitat un indult o el que sigui que els tregui de la presó, per posar-se a repetir la jugada (així ho han dit ells)" critica.

"Són aquestes polítiques i no Nicolás Redondo o jo les que han fet que una immensa majoria dels madrilenys, antics votants de PSOE, t'hagin abandonat, i ni Rodó ni jo tenim absolutament cap responsabilitat en el que ha passat", conclou la missiva.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#13 Full de ruta Sanchez, Chez Titole, 09/05/2021 - 10:23

Hem vist a cert canal de TV un reportatge sobre Corea del Nord, basicament la familia Kim-jong...etc duu el mateix full de ruta que Sanchez, el qual es basa en l'anorreament del que se l'enfronten. Tant li fot que el país se'n vagi en orris o que l'atur pugi al 90 per cent, el que cal es tenir el partit a les seves mans. Ambdós ho fan prou be.

#12 David, Mataro, 09/05/2021 - 09:47

¿Porque tardan tanto los españoles en echarse a las calles contra un gobierno totalitario que pretende arruinarles mediante subidas de impuestos ?

#11 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 08/05/2021 - 22:08

Tendrán que ver en su partido qué sucede con el hecho que hagan secretario general de partido a semejantes individuos:Felipe González,Jose Luís Rodríguez Zapatero,y ahora Pedro"Narciso"Sánchez

Lo que está claro es que PSOE,por tener poder,se atreven a ignorar lo aprendido tras la nefasta estrategia de Zapatero y Maragall sobre el estatut

#10 M Pilar, Barcelona, 08/05/2021 - 19:23

Y ¿cómo puede decir Leguina que es constitucionalista si declara enemigos a partidos que están legalmente representados en el Congreso? ¡Que mal perder tienen los de la vieja guárdia! Siempre han ido contra los que democráticamente dentro del partido se han atrevido a discutir las directrices de González y compañía.

#10.1 Mari Pily, Chez Fangue, 09/05/2021 - 10:27

Cuando ha declarado Leguina enemigo a algún partido?, por supuesto aun menos al suyo, el que declara enemigos a destruir es unicamente Sanchez que en esto siguie le norma de Stalin, o sea aniquilar al que discrepa. Y por cierto Leguina y el otro solo recibieron educadamente un cargo madrileño de visita pero sin posicionarse en absoluio,

#10.2 M Pilar, Barcelona, 09/05/2021 - 19:27

Por qué esconde su personalidad, porqué así se permite faltar al respeto. Léase antes de hablar lo que ha escrito Leguina en el ABC. Considera enemigos de ESpaña a determinados partidos absolutamente legales que a él no le gustan.

#9 M Pilar, Barcelona, 08/05/2021 - 19:18

No es extraño que dirija su carta a ABC. En 1989 superó una moción de censura con voto tránsfuga de Piñero y paulatinamente PSOE perdió apoyos hasta 1995 cuando ganó Gallardón con mayoría absoluta. Solo levantó cabeza hace 2 años y ahora pierde por brutal campaña de PP de dos años sin descanso.