Publicitat
Política · 9 de Juliol de 2020. 19:10h.

L’embolic de les mascaretes

Les excepcions decretades pel Govern en el seu ús provoquen confusió

L’embolic de les mascaretes

Torra, amb mascareta (foto:TV3)

A partir d'aquest dijous, qualsevol persona que vagi pel carrer sense portar mascareta pot ser multada per agents de policia local o dels Mossos d'Esquadra. Les persones que no utilitzin mascareta als espais públics s'enfronten a una denúncia administrativa amb sancions de fins a 100 euros.

La resolució que ha entrat en vigor aquest dijous estableix que és obligatori "l'ús de mascareta a la via pública, als espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat".

La nova normativa, però, manté les excepcions que ja es van establir des de l'inici de la desescalada, fet que provoca confusió en els ciutadans. Queden exempts de portar mascareta els nens més petits de 6 anys (tot i que la Generalitat diu que és recomanable que en portin).

També les persones amb una malaltia o dificultat respiratòria que es pugui agreujar amb l'ús de mascareta. També les persones amb falta d'autonomia per poder utilitzar la mascareta, i aquelles amb alteracions de conducta que en facin inviable l'ús.

No s'ha de dur mascareta quan es fa exercici físic, encara que sigui a l'aire lliure. Quan s'utilitzen espais delimitats d'ús exclusiu per part un únic grup estable: domicilis particulars, aules, casals i colònies d'estiu.

A la platja, cal portar mascareta com sempre que se surt de casa. Un cop a la tovallola, per prendre el sol, no cal portar-ne. Tampoc per banyar-se. Igual que a la platja, la mascareta també és obligatòria en llocs com boscos o altres espais naturals.

Als espais interiors, com molts llocs de treball, caldrà veure si s'hi faran excepcions que alliberin de fer servir la mascareta en alguns casos.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#16 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU LAS FESTES MAJORS PORTARAN MES CONTAGIS ,, SI SE SUSPENDEN NO ELS PORTARAN ES ASI DE FACIL DE ENTENDER ALCA, SI SE TIENE QUE IMPONER OTRA VEZ EL ESTAT D´ALARMA ESTA VEZ SERA CULPA DE LA MUCHA GENTE QUE NO SE, 11/07/2020 - 09:51

JO BEIX UNA PORTADA DE UN DIARI Del Otoño que dira algo asi " VUELVE A CASA ESTAT D´ALARMA POR NAVIDAD."Ja que si el Estiu el Verano hay tantos CONTAGIOS y nos desian en Verano el COVID-19 NO TIENE MUCHA FUERZA .Pues me da miedo PENSAR que podra hacer en OTOÑO. EXERCIT TORNA A CATALUNYA PER NADAL .La culpa esta ves es de la gent .

#15 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU . JO REPITO LO QUE DIU L´OMS , QUEL COV ID--19 SE CONTAGIA TAMBIEN DEL AIRE QUE RESPIRAMOS SI ES A, SI ENTRAS EN UN COMERÇ BAR CAFETERIA SUPERMERCAT SEMPRE POSADA LA MASCARETA ,,EN LAS TERRASSES , 10/07/2020 - 19:36

Esto como en una Cafeteria o Bar en la puerta pone solo atendemos a dos personas ,, NO Pueden entrar mas de dos en dos UNA Ves atendidas y sentadas dentro podran entrar dos mas . Esta ley ya la puso el Govern Espanyol en EL ESTAT D´ALARMA ..De totes maneres cuanto mas hos pongais LA MASCARETA Mucho mejor , para los vuestros .

#14 Toni, Tabarnia, 10/07/2020 - 19:24

Puedes ir comiendo pipas por la calle o un helado o comprarte un cigarrillo electrónico sin usarlo. Mientras haces eso la mascarilla guardada en una bolsa de plástico y nada de ponérsela en la barbilla que es bastante antihigiénico.

#13 luzbell, Barcelona, 10/07/2020 - 08:48

El martes iré al consultorio de la seguridad social para que me receten las mascarillas, dado que se reirán are la consiguiente hija de reclamaciones.

#12 Amoroso, Barcelona, 10/07/2020 - 07:27

¿Os habéis fijado en el impresentable este cuando pide algo al gobierno de España ? "Exigim, exigim !! "