Publicitat
Política · 13 d'Abril de 2021. 14:43h.

L'embolic de l'estat d'alarma

El Govern troaba "prematur" que s'acabi, però JxCat hi va votar en contra a Madrid

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha criticat l'"anunci prematur" que va fer el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de no allargar l'estat d'alarma més enllà del 9 de maig malgrat que Junts per Catalunya, la seva formació, va votar dos cops en contra de la seva ampliació al Congrés.

Budó ha lamentat, a pregunta d'e-notícies, que Pedro Sánchez hagi anunciat la fi de l'estat d'alarma "quan no sabem en aquests moments quina serà la situació epidemiològica de la primera setmana del mes de maig".

La consellera de la Presidència ha demanat que l'Executiu espanyol prengui les decisions "en funció de com evoluciones les dades epidemiològiques i no en funció d'interessos electorals amb les eleccions a la Comunitat de Madrid". "Jo no he dit que el Govern demani l'estat d'alarma, el que diem és que la mesura es prengui a partir de criteri epidemiològic", ha subratllat.

Sobre el vot en contra de JxCat al Congrés, Meritxell Budó ha al·legat que "sempre hem demanat gestionar la pandèmia amb totes les competències plenes". "En el primer estat d'alarma, a diferència d'aquest segon, hi havia una recentralització de totes les competències en l'àmbit de Salut, mobilitat i seguretat", ha recordat.

Junts per Catalunya, que es va abstenir en les dues primeres votacions de l'estat d'alarma decretat pel Govern espanyol el 14 de març de 2020, ja va virar de l'abstenció al 'no' el 22 d'abril de l'any 2020, quan el Congrés va autoritzar ampliar-lo per tercera i va fer el mateix el 6 de maig de l'any passat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Cavallblanc, En el lejano Oeste, 13/04/2021 - 18:01

Declararon la Independencia de los 8 segundos,convirtieron en una secta a dos millones de catalanes y ahora protestan por las competencias.

Per acabar així Senyors/es del Proces,ha valgut la pena el merde han fotut a Catalunya?

#1 Benet S., Barcelona, 13/04/2021 - 16:45

Aquesta banda de deliquents abusant de l'estat d'alarma han fet les mil-i-una atzagallades sempre amb l'objectiu de destrossar tot el que de bo tenia aquest dissortat pais:
https://www.dolcacatalunya.com/2021/04/barcelona-que-fue-capital-gastronomica-del-mundo-esta-en-bancarrota-avisa-salvador-sostres/
Algun dia els hi haurem de passar comptes