Publicitat

Avalava la immersió en una sentència just abans de l'aute que obliga a incorporar el castellà com a llengua vehicular

L'embolic del TSJC

El president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, en una foto d'arxiu

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va fallar a favor de la immersió lingüística deu dies abans de la interlocutòria que obliga a la Generalitat a introduir el castellà com a llengua vehicular, segons una sentència a la que ha tingut accés Europapress.

Aquest aute, amb data de 18 de juliol, defensava que "resulta perfectament legítim que el català sigui el centre de gravetat d'aquest model de bilingüisme, encara que amb el límit de què això no determini l'exclusió del castellà com llengua docent de forma que quedi garantit el seu coneixement".

La sentència, en resposta a la demanda de l'advocat Severo Bueno, també estableix que el Tribunal Constitucional no va declarar inconstitucionals els articles de l'Estatut dels que es deriva el decret objecte de litigi.

"És cert que l'Estatut ometeix en la seva literalitat tota referència al castellà com a llengua docent. Però no pot entendre's que el seu silenci (...) obeeixi a un propòsit deliberat d'exclusió", deia el TSJC.

"Amb l'esment del català no es priva al castellà de la seva condició de llengua vehicular i d'aprenentatge en l'ensenyament", va afegir el TSJC en aquesta sentència de 18 de juliol.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Víctor, Barcelona, 12/09/2011 - 09:40

El embolic os la habéis hecho en e-noticies, supongo que buscando deslegitimar al tribunal, porque la sentencia de Julio dice exactamente lo mismo que la de hace unos días.

#4 Pedro, L'Hospitalet, 11/09/2011 - 16:23

Esta sentencia es consecuente y dice exactamente lo mismo que la más reciente: la educación no puede ser exclusivamente en castellano o en catalán, ambas han de ser vehiculares, por lo tanto... adiós inmersión lingüística.

#3 Miquel, BCN, 11/09/2011 - 14:59

El castellà als Països Catalans és una llengua forana portada per la immigració espanyola.

#2 Carles, Sant Just, 11/09/2011 - 11:06

Correcte; diu que el català ha ser llengua vehicular i que el castellà NO POT ser exclosa com llengua vehicular.

És a dir: Cal que el castellà sigui TAMBÉ llengua vehicular.

On és la notícia?