Política · 30 d'Agost de 2019. 09:59h.

L'enterrador del PDECAT

La formació debatrà si es dilueix a la Crida

L'enterrador del PDECAT

El PDECAT començarà aquest dilluns un procés participatiu entre la militància per redefinir la seva estratègia, però també per dilucidar quina ha de ser la seva relació amb altres espais com Junts per Catalunya i la Crida Nacional. El president del partit, David Bonvehí, ha destacat que el debat serà obert i, per tant, es dóna peu a qualsevol possibilitat: des de si continua la marca PDECAt o es dilueix en JxCat fins a un nou canvi de nom o de lideratge. O tal com ha apuntat, si la Crida acaba sent un espai transversal, com va ser concebut quan es va crear, "el PDECAT col·laboraria" per integrar-s'hi.

D'aquest debat intern, que s'articularà a través de les assemblees comarcals i de districte, també en pot sortir el contrari a la dissolució: que els socis decideixin no implicar-se en JxCat –malgrat que s'han presentat així a les eleccions– i potenciar el partit. Les assemblees comarcals i de districte tindran l'última paraula. A diferència del procés participatiu de l'any 2016, en el marc de la refundació de CDC, la direcció no ha fet preguntes preestablertes i cada militant podrà portar la seva proposta.

"És un debat dur, contundent, que et posa davant del mirall. És un debat que va a l'arrel", ha reconegut Bonvehí. El procés s'acabarà el 20 de setembre, hi votaran 15.000 socis –13.000 del PDECat i 2.000 que encara té Convergència– i abordarà tres grans eixos generals: la utilitat dels partits polítics avui dia, "totes les qüestions que afectin el PDECat", i "el projecte polític".

El partit ja va arrencar amb bronca en el congrés de la refundació de Convergència celebrat fa tres anys. Més Catalunya o Catalans Convergents eren els noms que hi havia sobre la taula per agafar el relleu de CDC, però els simpatitzants els van rebutjar, de manera que es va decidir postposar el debat i crear una comissió que fes aquest debat i fixés els terminis per al baptisme.

D'aquest debat en van sortir opcions per esdevenir en el nom de la "nova CDC": Junts per Catalunya, Partit Nacional Català i Partit Democràtic Català. Aquestes tres propostes –finalment va caur la de Partit Nacionalista Català- van superar el 60% de suport a la comissió creada per tal de solucionar l'embolic creat en el congrés fundacional després que una revolta interna ajornés la votació.

Els associats van escollir el nom de Partit Democràtic Català, però el Ministeri de l'Interior no va permetre el registre perquè considerava que hi havia errors de forma en els estatuts del partit i també els va advertir que ja hi havia altres partits registrats amb una "denominació molt semblant". Davant aquesta situació, el partit va salvar les traves incloent-hi el terme "europeu".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 31/08/2019 - 06:48

¿Y Mas qué opina de esto? Por cierto, en qué denominación figura ÉL como abonado, ¿en el PEDETECAT o en CiU?

#9 A , Barcelona, 30/08/2019 - 19:04

Ciu, pdecat, partit demócrata, etc ja està mort. Fa temps que és mort. Només estan certificant la defunció.

#8 Xavi, Barna, 30/08/2019 - 15:22

Esl únics que no han canviat el nom són ERC, els altres fa temps que jo m'he perdut, com diu Raimon qui perd els seus origens perd la seva identitat, doncs això...

#7 soloesmiopinon, Tabarnia, 30/08/2019 - 14:38

Que grande el Arturu, liderando su partido hacia Itaca. Es como el Rey Midas, pero cambiando oro por caca de la vaca.

#6 Galba, Bcn, 30/08/2019 - 13:21

Hay que crear un nuevo partido transversal donde quepan todos los independentistas, sociedad civil y demás especies, el IPR (Idiotas por la República).

#6.1 Mesetario, Meseta, 30/08/2019 - 14:57

Josep Lluis Carod Rovira: "La República no existe, idiota"

https://politica.e-noticies. es/el-primer-indepe-que-dice-l a-verdad-125737.html

De acuerdo, he falseado la afirmación de JLCR: lo de "idiota" lo he añadido yo.