Publicitat
Política · 18 de Novembre de 2008. 16:04h.

L'Entesa al Senat trontolla

ICV i EUiA presionen ERC

L'Entesa al Senat trontolla

Carles Bonet, senador d'ERC

La coalició de senadors catalans, Entesa Catalana de Progrés, formada per PSC, ERC i ICV, està de nou qüestionada, després que ICV i EUiA hagin anunciat que els seus senadors presentaran un vet als Pressuposts Generals de l'Estat. CiU ja va anunciar també fa dies la seva intenció de vetar el projecte, i en aquesta situació, ERC està rebent fortes pressions, ja que seria l'únic grup català -excepte el PSC- que no presentés un vet. Puigcercós ja ha admès que "si no hi ha esmenes,  caldrà plantejar-se, segurament, el vet". ERC té en l'Entesa els senadors Carles Bonet, Miquel Bofill, Josep Maria Esquerda i Pere Muñoz.

Les esmenes que ERC negocia amb el PSOE es refereixen a l'ampliació de la dotació econòmica de la llei de dependència (800 milions d'euros), l'augment del fons d'integració d'immigrants (200 milions), el fons de complementació de pensions (100 milions), diverses partides destinades a les pimes i altres per a la millora de Rodalies de Renfe.

En aquests moments, si PP (123 senadors) i CiU (7) votessin junts, sumant els dos senadors d'ICV i EUiA només faltaria un vot per a la majoria absoluta (133). Per tant, la decisió d'ERC és molt important. Al grup del PP li falta un senador després de la crisi amb UPN, perquè en cas contrari, ja tindrien la majoria absoluta.

Si s'aprova el vet en el Senat per majoria absoluta, els Pressuposts tornarien al Congrés, on s'aixecaria el vet mitjançant els vots de PSOE, el PNB i BNG. El problema és que ja no es podria introduir cap esmena. S'aprovaria el projecte que ja va sortir del Congrés amb els vots d'aquests tres grups.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Guillém de Varòic, Varòic, 18/11/2008 - 18:47

ERC sempre salva el cul al PSOE. És la seua raó d'existir.