Publicitat
Política · 26 d'Agost de 2010. 15:30h.

L'Entesa vota a favor de la reforma laboral al Senat

ICV i EUiA critiquen que "suposa un retrocés en els drets dels treballadors"

L'Entesa vota a favor de la reforma laboral al Senat

El grup d'Entesa al Senat, amb Montilla, en una imatge d'arxiu

La Comissió de Treball del Senat ha aprovat el projecte de llei de reforma laboral amb el suport del PSOE, Entesa Catalana de Progrés i el Grup Mixt, l'abstenció de Senadors Nacionalistes (PNB i BNG) i CiU, i el vot en contra del Partit Popular (PP).

Encara que el resultat de la votació ha estat un empat (12 a favor, 12 en contra i dues abstencions), el projecte de llei ha estat finalment aprovat al tractar-se d'un vot ponderat (que assigna un valor determinat al vot en funció de la representació de cada grup), de manera que si es trasllada la consulta al ple equivaldria a 129 sufragis a favor i 123 en contra.

El fet de votar en bloc, la senadora del PSC Maria Burgués és la representant d'Entesa en la Comissió de Treball, ha impedit a ERC i ICV (inclosos en Entesa) mostrar el seu rebuig al projecte en conjunt. Però tant el secretari general d'ICV, Joan Herrera, com el senador d'EUiA, Joan Josep Nuet, han mostrat la seva disconformitat amb la refroma laboral.

Herrera ha acusat CiU de ser la “peça clau” perquè el PSOE retallés ahir drets socials i laborals en l’aprovació de la reforma laboral que es va fer en el Senat. “Volem denunciar l’actitud de CiU que s’embolcalla en la senyera però en moments decisius l’interessa més apuntalar una reforma laboral que el que fa és fer perdre drets”, ha dit Herrera al mateix temps que ha indicat que la federació nacionalista posa per davant “els interessos de butxaca d’uns pocs davant els drets”.

Per la seva banda, Nuet, adscrit a l’Entesa Catalana de Progrés, ha lamentat que "hagi prosperat al Senat una llei que suposa un retrocés en els drets dels treballadors, com és la de la reforma laboral". Nuet ha explicat que "el pacte entre PSOE, CiU i PNB ha possibilitat l’aprovació" i ha remarcat que "ICV-EUiA havia presentat veto a la totalitat, però aquest va ser rebutjat en el debat".

El senador d’EUiA, d’altra banda, ha criticat que la reforma laboral s’hagi debatut en Comissió, per tal de minimitzar el ressò mediàtic de la votació, i apunta que al ser del PSC la diputada que l’Entesa Catalana de Progrés té a la Comissió de Treball, el vot d’aquest grup parlamentari va ser favorable a la llei.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Marc, Mataró, 27/08/2010 - 10:13

Us explico que ICV-EUiA va presentar esmena a la totalitat de la llei. Però al ser en comissió el vot de l'Entesa el va fer un senadora del PSC que va votar a favor. Si llegiu la noticia sencera o veureu.

#3 Olga Sants, Badalona, 27/08/2010 - 00:57

És increïble que Herrera critiqui CiU per abstenir-se, quan ha estat gràcies al seu grup (Entesa Catalana de Progrés) que s'ha aprovat la reforma laboral. És el colmo de la demagògia.

#2 Terraxa, Terrassa, 26/08/2010 - 17:52

Els sindicats que no espreocupin tant pels treballadors, aviat no en quedaran. Aquí baixen els drets laborals, en canvi, a Xina pugen, i són 1.100 milions. O sigui que el punt d'equilibri encara queda lluny, bastant avall per ser exactes.

#1 joan, manresa, 26/08/2010 - 16:28

El Casal obre la tertulia de tarde.--Sr.Herrera,sa de ser molt barrut i més coses per dir lo que diu.Vostés a traves del Pacte d'entesa an votat que SI,dexi a CiU amb pau ,ells san abstingut.¿ Perqué no votaven que NO.?Axó es el país de cal pixarrelli