Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2009. 20:00h.

L'equip d'Hereu tracta l'oposició de "lladres"

Malgrat tot, el PSC cedeix i accepta investigar el Fòrum

L'equip d'Hereu tracta l'oposició de "lladres"

Ramon García Bragado

L'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona ha acceptat en la comissió de presidència una proposició de CiU transaccionada amb el PP i ERC sobre l'informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya que revela irregularitats en l'actuació de l'empresa municipal Bimsa, que va treballar per el Fòrum de les Cultures. La polèmica s'ha produït quan, durant el debat, el quart tinent d'alcalde de Barcelona, Ramón García Bragado, ha fet referència al refrany "creu el lladre que tots són de la seva condició". El portaveu de CiU, Antoni Vives, ha replicat que "són paraules impròpies, pronunciades des del menyspreu, l'arrogància i la prepotència. No som lladres per voler saber què ha passat".

Segons l'informe, aquesta societat va pagar irregularment 100.354 euros en gratificacions i una indemnització especial entre els anys 2004 al 2006 a directius i tècnics d'aquesta empresa, i presumptament va adjudicar obres sense el concurs pertinent.

La comissió ha aprovat per unanimitat sol·licitar la intervenció del Tribunal de Comptes i l'enviament a la Sindicatura de tota la informació que sobre Bimsa que sigui necessària per a continuar la recerca, determinant responsabilitats polítiques si procedís.

El quart tinent d'alcalde de Barcelona, Ramón García Bragado, ha reconegut que l'informe de la Sindicatura és "greu", encara que ha afirmat que "totes les imputacions són falses", afegint el refrany "creu el lladre que tots són de la seva condició ".

El portaveu de CiU, Antoni Vives, ha acusat Bragado de tractar els membres de la comissió com si fossin "ximples" amb una actitud "xulesca i fent teatre", i ha qualificat de "escàndol" que el regidor afirmi que l'Ajuntament compleix amb la llei quan les empreses municipals es caracteritzen per la seva "falta de transparència". Ha afegit que l'informe de la Sindicatura ha posat de manifest "irregularitats, il·legalitats, corrupteles, amiguisme i obstruccionisme"

El portaveu del PP, Javier Mulleras, ha afirmat que el director tècnic de Bimsa va obtenir increments de sou "molt per sobre de la resta de funcionaris i de l'IPC", i que és "injustificable" escudar-se en la "urgència de les obres" per donar suport el sistema d'adjudicacions.

De la seva banda, la portaveu d'ERC, Esther Capella, ha insistit que no es converteixi la reunió en una comissió d'investigació perquè "això avui no toca", i ha manifestat l'interès del seu partit que "es clarifiquen els fets, però respectant la presumpció d'innocència".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 pepa, granollers, 27/02/2009 - 11:25

Molt bones maneres i bon vocabulari. Chapó.

#6 carles, hospitalet, 27/02/2009 - 10:11

Com diu el refran "piensa el ladrón que todos son de su condición". Donç aixó i si no s'ho creuen, que expliquin que ha pasat amb el forum i els 30 mill en informes inexistents.

#5 JOan Herrero, Eixample, 27/02/2009 - 09:06

Es hora de canvi de govern a l'Ajuntament de Barcelona per que surtin tots els pufos que hi han d'haver després de 30 anys sense interrupcions de fer el que els surt dels collons sense comptar amb el ciutadà.

#4 Angels Calvo, Premià de Dalt/Barcelona, 26/02/2009 - 21:35

Que es deixin d´insults, que això és molt fàcil, que facin números i justifiquin la despesa. Si us plau, que per fer-ho ja no encarreguin ni informes ni històries. Paper i boli!!!!!!

#3 Julio, Barcelona, 26/02/2009 - 21:19

Me huele mal la actitud "buena" de ERC.
¿esconden algo? ¿el PSC lo sabe?. Yo siempre he dicho que "presuntamente" el Sr. Montilla tiene papeles de ERC en el cajon de su mesa.