Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2019. 11:21h.

L'erosió de l'autoritat del president del Parlament

Torrent no es va atrevir a cridar a l'ordre Roldán en el torn de rèplica

L'erosió de l'autoritat del president del Parlament

Roger Torrent (Foto: Parlament / Job Vermeulen)

El president del Parlament, Rogern Torrent, va cridar a l'ordre dos cops a la portaveu de Ciutadans, Lorena Roldán, en la seva primera intervenció en el debat de política general per dirigir-se a Torra i referir-se als CDR com els "seus comandos", però no va fer res quan la diputada de Ciutadans va insistir-hi en el seu torn de rèplica.

Roldán va lamentar que "no puc ni tan sols aquí a dir la paraula 'comando'" i va denunciar que "vostès volen silenciar més de mitja Catalunya". "Tot això, per descomptat, amb l'ajuda inestimable del president del Parlament, del senyor Torrent, que en lloc d'exercir com a president del Parlament, resulta que els ajuda", va sentenciar.

"Perquè jo li vull fer una pregunta, senyor Torrent: aquí hem escoltat avui de tot, i a l'única que li han tallat el micròfon ha estat a mi. Per què jo no puc dir 'comandos'?", va preguntar sense que Torrent li fes una crida a l'ordre com va fer en la primera intervenció.

Lorena Roldán va lamentar que ella no podia dir aquesta paraula, però en canvi d'altres poden parlar de presos polítics: "parlar de presos polítics significa acusar els jutges del Tribunal Suprem de prevaricació, significa dir que els jutges del Tribunal Suprem tenen a persones detingudes de manera il·legal per les seves idees".

La portaveu de la formació taronja va assenyalar en aquest sentit que també "s'ha parlat de terrorisme d'Estat per part de la Guàrdia Civil, de ràtzies de la Guàrdia Civil, deia el senyor Sabrià", i va reiterar que "jo no puc dir 'comandos'".

"Li ho dic, senyor Torra, vostè el que hauria de sortir aquí..., és venir i demanar perdó, i demanar perdó, perquè sí, són ordres, són comados radicals, perquè estan ara mateix acusats per tinença d'explosius i per plans terroristes. Comandos separatistes radicals. Sí senyor, així és com es diuen, senyor Torra", va concloure sense que el president del Parlament la interrompés.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 JOSEP JOSEP, Reus, 26/09/2019 - 17:39

¿Qué credibilidad tiene la Roldán?, una persona que en 2013 fué a la Diada con barretina y ahora es de Ciudadanos.

#10 Cesc, Bcn, 26/09/2019 - 16:50

És cert que hauria d'haver expulsat la nova hiena de Ciudagrams el primer dia, realment és molt fluix amb els que només van al Parlament a crispar, dividir e insultar, també anomenats popularment com els del "trifachito".

#10.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 26/09/2019 - 23:11

Muy bien campeón ¿Ya te has desahogado? Ahora un cola cao y a buscar en internet como fsbricar bombas, que hoy os han pillado a unos cuantos. Las bombas que sean pacíficas sobre todo ¿Eh?

#9 Benet , Barcelona, 26/09/2019 - 14:58

Aquest milhomes mai ha estat res. Es un simple titella que viu de les prebendes i el salari d'escàndol que en dotze vides mai hagues tingut. Aquest pot fer parella amb aquell panxa content del clan de l'avellana, el tal Benach que es va fer tunejar l'Audi oficial per recollir-lo cada dia i portar-lo de Reus a Bcn. Uns vivales sense cap categoria

#8 Rasca, castelldefels , 26/09/2019 - 13:57

De qué autoridad hablan?.Mas bien el tal Torrent es un hooligan

#7 Pagador d'Impostos, BCN, antiga capital de Dinamarca del Sud, 26/09/2019 - 13:49

El pròxim mes, Mr John Bercow acaba com president del parlament anglès.
La meva proposta és contractar-lo per substituir al pamplines del Torrent.

Crec que guanyaríem molt des de el punt de vista de qualitat democràtica.

#7.1 Leonidas, Santa Coloma, 26/09/2019 - 16:45

Haztelo mirar paganini, ¿Gran Bretaña país democrático? donde una reina que está gagá y no ha sido elegida democraticamente por nadie puede cerrar el Parlamento Británico cuando le plazca y por el motivo que le de la gana. Almenos el Parlament de Catalunya no lo puede cerrar ningún jubilado/a con alzheimer como en GB.