Publicitat
Política · 27 de Març de 2019. 13:04h.

Les acusacions no aconsegueixen demostrar la malversació

Un observador internacional diu que s'ho va pagar de la seva butxaca

Les acusacions no aconsegueixen demostrar la malversació

Un exdiputat de l'SPD de la regió alemanya de Renània del Nord, Bernhard von Grünberg, que va estar present l'1-O a Catalunya; ha assegurat que va ser ell mateix es va pagar "íntegrament" el viatge per garantir la seva "independència".

Von Grünberg, que va formar part d'un grup on hi havia altres experts internacionals, ha explicat que hi va haver una sol·licitud del Diplocat, però que la seva motivació de visitar Catalunya aquells dies era "d'interès personal", de presenciar els fets "sense partidismes" i de parlar "amb totes les parts involucrades".

"No recordo que el Diplocat m'oferís pagar-me els viatges. Però no ho hauria acceptat, perquè seria una anormalitat democràtica", ha exposat durant la seva declaració com a testimoni en el judici del procés al Tribunal Suprem.

Bernhard von Grünberg ha afirmat que la seva presència a Catalunya durant l'1-O no era per "en cap cas" per motisu "d'observació i de validació del referèndum", que, segons ha subratllat, "va ser organitzat per entitats civils, el Govern no hi va posar recursos".

L'exdiputat alemany ha afegit que també va estar a Catalunya "en les eleccions de desembre del 2017" i ha insistit que "sempre m'he pagat jo mateix aquests viatges". D'altra banda, ha reconegut contactes amb Carme Forcadell, Raül Romeva i l'expresident Carles Puigdemont així com els seus antecessors al càrrec com Jordi Pujol.

També ha explicat que "vaig ser a diferents col·legis electorals l'1-O" com al Ramon Llull, de Barcelona, o a l'Eiximenis, de Girona i ha explicat que els acompanyava un "col·laborador" de Diplocat que els "assessorava" però que no va rebre cap "instrucció ni llista" per anar a centres determinats.

"Teníem total llibertat per decidir quins locals volíem visitar i així ho vam fer quan es va complicar la situació a Barcelona, i vam anar a Girona", ha conclòs Bernhard von Grünberg.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#29 la-tabarra, Barcelona, 27/03/2019 - 22:13

Helena Catt: Nos pagaron 8.000€. // Von Grünberg: "Tengo 73 años y se ve mermada mi capacidad de memoria, pero seguramente me acordaré en unos momentos". Señoria no más preguntas..jajajajajajaja

#28 somiatruites, Barcelona, 27/03/2019 - 22:06

"No distingo los cuerpos de policía españoles, porque no conozco su nomenclatura de colores", .. . Declaraciones en el TS de Von Grünberg... Como "observador" es un lince! juasjuas juas

#27 El Sifoner, Castelló, 27/03/2019 - 21:38

Todo lo legislado por el "proceso", todas las declaraciones, solo intenciones, el referéndum ilegal, los observadores internacionales, no eran tales, etc,etc, ¿Cuántas mentiras más vais a aguantar más los secesionista?. Haced un alto en el camino y reflexionar un poco. ¿Os han engañado los vuestros? ¿Porque?

#26 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalonia Banana Republic , 27/03/2019 - 20:11

"Un observador internacional diu que s'ho va pagar de la seva butxaca"

¿Este tipo no se ha enterado de lo que cobran los patriotas oprimidos...?

Si dice la verdad es un pringao... si miente es un miserable.

Habiendo sido del SPD, "¡Ni Flick ni Flock!" eso de "sense partidismes" no hay quien se lo trague...

#25 Baijal, Barcino, 27/03/2019 - 19:42

Según la Sra. Catt...TODOS cobraron en Octubre....parece que algún testigo anterior niega haber cobrado.....falsea su testimonio?...algún experto podria orientarme?.