Publicitat
Política · 19 de Desembre de 2013. 14:01h.

Les bases de la CUP poden tombar la pregunta

Arrufat admet que “si això fos un referèndum oficial, no l’avalaríem”

Les bases de la CUP poden tombar la pregunta

Arrufat, durant l'entrevista

El diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha assegurat que les bases de la seva formació podrien tombar el suport a la pregunta anunciada per a la consulta sobiranista.

Arrufat, durant una entrevista a Els matins de TV3, ha explicat que “si les bases decidissin despenjar-se de la pregunta, ho faríem”. Tot i això ha comentat que ara per ara “les bases diuen: ‘Endavant, que hi ha molts contres, però endavant’”.

El diputat ha admès que “si això fos un referèndum oficial, no avalaríem aquesta pregunta”. I és que ha reiterat que “nosaltres pensem en la pregunta d’Escòcia”.

“No és la pregunta que considerem òptima per encarar aquest procés. Ens hi sumem perquè considerem prioritari consensuar data i pregunta i iniciar així un compte enrere cap a la materialització del conflicte democràtic”, ha insistit.

I és que creu que “no hi ha uns percentatges fixats, mínims, per saber si un resultat ja és clarament a favor de la independència, o a l’estat, i tampoc no sabem què significa estat no independent. Què és? Una autonomia reforçada? Una altra negociació dins l’Estat espanyol?”. 

“Quan l’hi vam preguntar al president Mas, ens va dir: ‘No és moment de trobar percentatges, estat és una estructura de sobirania molt coneguda’, sense més concreció”, ha afegit.
 
Arrufat ha dit que tampoc “no estem d’acord amb les respostes, però, amb la mateixa responsabilitat, li diem que anirem insistint els següents dies i setmanes que aquestes inconcrecions ens jugaran a la contra a escala internacional i que el bloc espanyol ho utilitzarà per desprestigiar una pregunta. Qui interpretarà quina pregunta és la guanyadora?”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Perot, Sant , 19/12/2013 - 19:26

Que no agradi del tot la pregunta, no hauria de significar que s'hagi de posar obstacles al procés iniciat, sobretot si tenim en compte que aquesta pregunta no es més que el que dona de si l'actual arc parlamentari després de les darreres eleccions, ens agradi ó no

#3 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 19/12/2013 - 15:27

no comparteixo algunes de les idees de la CUP, però s'ha de reconèixer que són extremadament demòcrates: molts partits haurien de prendre exemple d'aquest funcionament.

#2 Kropotkin, Vic, 19/12/2013 - 15:18

Ahora hablando en serio. Estos de la CUP son unos pringaos de mucho cuidado. Carne de cañon pàra los buitres corruptos de CiU. Menuda alegría se debieron llevar Millet, Alavedra y Prenafeta cuando los vieron entrar en el Parlament. Jua, jua, jua,... Pringaos....

#1 Kropotkin, Vic, 19/12/2013 - 14:23

Lo malo será el dia que las bases les digan que se suiciden comiendo butifarra sin parar. Creo que es dolorosisimo. Pero bueno, todo sea por las bases.

#1.1 kelly, bcn, 19/12/2013 - 14:29

jaja me parto ¡¡¡

#1.2 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 19/12/2013 - 15:26

Kropotkin, crec que mai entendràs el veritable sentit de la paraula democràcia.