Publicitat
Política · 7 de Desembre de 2008. 18:23h.

Les Canàries també volen bilateralitat

Paulino Rivero demana una "relació bilateral amb l'Estat"

Les Canàries també volen bilateralitat

Paulino Rivero, president de Canàries

El president de Canàries, Paulino Rivero, de Coalició Canària, demana una "relació bilateral amb l'Estat" en una entrevista que publica el diari El Mundo. Preguntat sobre l'assumpte, Rivero diu que "en les nostres relacions amb Europa és necessària la bilateralitat perquè som una comunitat ultraperifèrica, i així està reconeguda, igual com ocorre amb altres territoris molt allunyats. Quant a les relacions amb l'Estat, les Canàries són la comunitat amb un major nombre de singularitats. Per això, per atendre aquestes singularitats, és necessari tenir una relació bilateral amb l'Estat".

"Però això", afegeix, "no significa que aquestes relacions es mantinguin en un pla d'igual a igual o des d'un pla superior a un inferior. Significa que determinats problemes s'han de discutir entre ambdues parts, no en un fòrum de l'Estat amb les 17 comunitats. Per a això hi ha una comissió bilateral Canàries-Estat on es tracten els problemes específics de les Canàries des del principi de lleialtat institucional el qual Canàries sempre ha respectat".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 dáki, llión, 09/12/2008 - 06:57

joder Guerau , al final repoblasteis el mundo vosotros los catalanes.
a esto se le podría llamar el hecho unitario catalán

#7 VOLEM LA INDEPENDENCIA ara aqusta nit, fez, 08/12/2008 - 21:34

las canarias es un pais africa robat al marroc com ceuta i melilla i aviat seran marroquis

#6 pepillo, barcelona, 08/12/2008 - 17:21

Yo también quiero bilateralidad con el Estado, porque también tengo mis singularidades : la medicina, escuelas, TV, transporte, etc. que utilizo es todo privado, y no quiero pagar por duplicado. Me tendrían que subvencionar, que tengo
muchos gastos.

#5 Guerau, Països Catalans, 07/12/2008 - 22:45

el conquistador de les canàries Alonso fernandez de lugo Y DE LAS CASAS no és altre que un conquistador català manipulat per la censura castellana, es de la familia Cases igual que Bartomeu Cases o Casaus (el bartolomé de las casas de sevilla)

#4 Guerau, Països catalans, 07/12/2008 - 22:43

els canaris com a descendents de catalans també volen la independència. hem de recordar que les canàries van ser conquistades per catalans i repoblades per catalans fins a 1520 en que la corona de castella fa tot el possible per quedar-se-les.