Política · 2 de Desembre de 2009. 13:43h.

Les cases regionals, contra CiU i ERC

Manifest conjunt de sis federacions regionals contra les consultes sobiranistes del 13-D

Les cases regionals, contra CiU i ERC

Duran i Lleida, en un acte a la Fira d'Abril

La Confederació d'Entitats Culturals Regionals a Catalunya (CECREC) ha emès un comunicat de rebuig de les consultes soberanistas en el qual manifesten que "ens veiem obligats a recordar que l'article 1 de la Constitució proclama que la sobirania nacional resideix al poble espanyol, del qual emanen els poders de l'Estat".

"És a dir, les decisions que afecten tot Espanya corresponen a tots els espanyols. És imprescindible que totes les formacions, especialment ERC i CiU, assumeixin aquesta realitat jurídica i no canviïn les regles del joc per les conseqüències que per a la convivència pot tenir actituds extremistes i maximalistes", afegeixen.

També consideren "increïble que mentre la societat catalana (tots som catalans), està tenint un comportament exquisit i responsable, alguns líders de les formacions polítiques d'ERC i CiU estan proposant i fomentant unes consultes amb referència a la Independència de Catalunya que, com ells saben molt bé, no porten a cap part perquè la Constitució és clara en aquest sentit, crispant amb aquesta actitud a una gran part de la societat catalana (nascuda o no a Catalunya) ".

"Pot ser que en un futur ens hàgim de penedir tots per la falta de maduresa dels dirigents d'ERC i CiU", afegeixen, a més de "posar de manifest que els que promouen aquestes consultes en nom de la societat civil catalana no la representen en la seva totalitat".

D'altra banda, defensen l'Estatut. "Ens sumem a les adhesions de la societat civil catalana , al manifest publicat per 12 mitjans de comunicació sota el lema de " La dignitat de Catalunya", en defensa de l'Estatut de Catalunya, promulgat el 20 de juliol del 2006 pel cap de l'Estat, el rei Juan Carlos I".

"Creiem que el ratificat Estatut de Catalunya ajuda a continuar el treball|feina que realitzen les nostres entitats, permetent-se compartir idees, objectius, experiències i tradicions, reforçant així la nostra convivència i integració en la societat catalana, de la qual formem part," assenyalen.

"I manifestem el nostre desig que el Tribunal Constitucional no demori més la seva decisió sobre el nou Estatut de Catalunya. Que va ser fruit d'un doble pacte polític (Parlament de Catalunya i Cortes Generales), i sancionat pels ciutadans de Catalunya a les urnes".

"Fem una crida a tots els responsables polítics que no fomentin ni permetin actituds que resultin perjudicials a la convivència pacífica i harmoniosa de tots els ciutadans de Catalunya. Creiem que l'obligació dels polítics és resoldre els greus problemes que afecten a la nostra societat i no crear conflictes allà on no n'hi ha", conclouen.

El comunicat està firmat per:

-Federació d'Associacions Extremenyes a Catalunya (FAEC).
-Federació de Cases Regionals i Entitats Culturals a Catalunya (FECARECAT)
-Federació de Cases i Centres Aragonesos a Catalunya.
-Federació de Comunitats Originàries de Castella-la Manxa a Catalunya.
-Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (F. E. C. a. C.).
-Federació d'Entitats Culturals Galegas a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

80 Comentaris

Publicitat
#80 marc, Barcelona, 03/12/2009 - 18:27

Doncs podem proposar també que tots el catalans participin en les seves assemblees d'aquestes entitats i no només els seus afiliats.

#79 Ignasi, Barcelona, 03/12/2009 - 16:33

Perquè surt la foto del Duran? Què hi té a veure ell amb les cases regionals?

#78 Santiago, Sabadell, 03/12/2009 - 14:08

@ Joan Besora: Yo no soy ningún "conqueridor espanyol". Usted está muy confundido. Me considero catalán y nada más. Mi família vino aquí para trabajar y siempre he votado a favor de Catalunya. Que flaco favor hace usted a sus ideales.

#77 Hug, Begur, 03/12/2009 - 13:26

Manifest conjunt a canvi de mes subvencions del PSC PSOE, amb els nostres diners. Collonut!. Jo procurare consumir

#76 Fer, Barcelona, 03/12/2009 - 13:07

JAJA!

Quina xorrada! és clar que els colons estan en contre, sempre ho han estat. També els colons a suràfrica estaben en contra de treure l'Apartheid...