Publicitat
Política · 15 de Juliol de 2009. 21:08h.

Les comunitats del PP rebran diners, però s'abstenen

El Consell de Política Fiscal i Financera aprova el nou model sense cap vot en contra

Les comunitats del PP rebran diners, però s'abstenen

El conseller Antoni Castells, amb la ministra d'Economia, Elena Salgado

El Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) ha aprovat aquest dimecres el nou sistema de finançament sense cap vot en contra i amb els vots favorables del Govern espanyol i les autonomies governades pel PSOE. Els representants dels territoris regits pel PP s'han abstingut.

En qualsevol cas, l'abstenció dels governs de comunitats governades pel PP no vol dir que aquestes comunitats quedin fora del nou sistema. Quan es reuneixin les comissions bilaterals de cada comunitat amb els representants de l'administració central, els governs autonòmics que s'han abstingut -i fins i tot els que haguessin votat en contra, cas que no s'ha produït-, poden acceptar els recursos econòmics que els corresponguin segons el nou model. És previsible que aquesta sigui l'actitud de totes les autonomies del PP, malgrat la seva abstenció en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera d'aquest dimecres.

A partir d'ara, el nou model de finançament haurà de ser refrendat pel Congrés de Diputats. Però això no serà fins després de les vacances parlamentàries d'estiu. Malgrat que el PP mantindrà la seva oposició formal, el nou model de finançament serà aprovat probablement amb el dubte de quina actitud adoptaran els deu diputats de CiU en aquest punt.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat