Publicitat
Política · 30 de Novembre de 2019. 12:51h.

Les contradiccions de Borràs

Els correus electrònics la deixen en evidència

Les contradiccions de Borràs

Els correus electrònics que la diputada de JxCat, Laura Borràs va enviar a l'informàtic Isaías Herrero no només evidencien les irregularitats en els contractes que li va adjudicar, sinó també les contradiccions en la seva compareixença al Parlament, segons informa El País.

Fa un any, Borràs va dir ser víctima de "notícies falses" i va negar haver fraccionat contractes per beneficiar Herrero mentre va dirigir la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Aquests correus deixen molt tocat el seu al·legat.

Borràs va denunciar que estava sotmesa a un "setge de mentides" i a un "linxament públic" mentre negava amb rotunditat haver trossejat contractes per eludir els concursos públics i beneficiar així a Herrero.

L'exposició raonada enviada per una jutge de Barcelona al Tribunal Suprem conté, però, desenes de comunicacions entre tots dos que qüestionen i contradiuen les seves afirmacions davant els diputats catalans. Després d'escoltar a la Fiscalia, el Suprem haurà de decidir si obre una causa penal contra Borràs pels delictes de prevaricació, malversació, frau i falsedat.

El 2013, acabada d'aterrar al ILC, Borràs escriu a Herrero per dir-li que la junta ha aprovat un pressupost de 50.000 euros sobre el web de l'organisme públic, que depèn de la Generalitat i promou la literatura catalana.

L'avui diputada li indica que ha fet una "redistribució de tasques" i li explica "en quina forma hauria fraccionar", resumeix l'informe de la jutge. "Són línies generals perquè, coneixent les xifres, tu puguis afinar més a nivell de pressupostos", afegeix Borràs en el correu.

Aquesta forma de procedir, raona la jutge, va portar a l'informàtic a cercar a terceres persones i empreses, a manera de "comparses", per presentar pressupostos més elevats que el seu, el que li permetria obtenir els contractes.

Al juliol de 2014, Herrero escriu a Borràs per dir-li com ha de quadrar les quantitats. Ella li contesta que "no pateixi", que els diners els té "reservat i és per això". El dia 14 segueixen parlant d'ell mateix assumpte.

L'informàtic li diu que ha pogut elaborar els "conceptes" de les factures, però que encara no ha tingut temps de posar-se amb els pressupostos. I li recorda que ha de confeccionar tres pressuposts diferents, "amb tipografies i formats diferents".

Al cap de pocs minuts, la directora li contesta: "Cal fer tres per cadascuna de les persones o empreses diferents. Jo havia pensat que podríem fer que tu et presents als quatre i només guanyis un, el més econòmic de la seva sèrie (...) Si tu fas els quatre vostres jo faig els altres, et sembla bé?", assenyala en un correu en què s'anticipa a Herrero que serà l'elegit.

Una jutge de Barcelona sospita que, durant la seva etapa a el front de la ILC (cinc anys justos, de gener de 2013 a gener de 2018), Borràs va adjudicar a dit 18 contractes menors, que són els que tenen un import inferior a 18.000 euros i no s'han de sotmetre a concurs públic.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 02/12/2019 - 01:56

Aquesta pràctica a les administracions públiques catalanes esta molt estesa, però no es pot fer sense la connivència de funcionaris afins. I hi ha que són ERCspecialistes, tot i anar presumint de mans netes, a teixir xarxes de tècnics proclius a la causa, autèntics testaferros que els obren la cova del tresor a còpia d'informes falsos.

#12 rosa, Barcelona, 01/12/2019 - 12:25

A tots els que troben amb les mans a la caixa diuen que ells no han fet res i aquesta noieta és el que fa

#11 luis, barcelona, 01/12/2019 - 10:18

Lo que hay es una gran pandilla de SINVERGUENZAS.. unos por hacer estas GUARRADAS y otros por CONSENTIRLAS

#10 Joan del Bages, Manresa, 30/11/2019 - 22:05

Si aquesta sra tingués un mínim de dignitat, davant de les evidències, s'hauria d'apartar de la política i assumir la investigació i posterior sentència judicial. A l'únic que he vist fer això, i va resultar no inculpat, és a un de C'S a Catalunya. En Jordi Cañas.

#9 Marc, Barcelona, 30/11/2019 - 21:45

La tienen bien pillada, se sienten tan impunes que lo dejan por escrito.