Publicitat
Política · 21 de Desembre de 2010. 19:45h.

Les contradiccions del doctor Vilardell

El president del Col·legi de Metges, partidari del copagament ara que Mas el fitxa com assessor

Les contradiccions del doctor Vilardell

Vilardell i Mas, en una imatge d'arxiu

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, que ha rebut l’encàrrec d’Artur Mas de crear un grup d’assessors per modernitzar i millorar el sistema de salut, creu que, si no hi ha copagament, el govern haurà d’adoptar propostes alternatives per mantenir un sistema de sanitat sostenible a Catalunya.
En una entrevista a Catalunya Ràdio, Vilardell ha esmentat algunes de les mesures que es podrien prendre: “Passa per una revisió de les estructures, per una revisió de la gestió o, evidentment, per buscar recursos d’on sigui, i buscar recursos vol dir que hi ha molt poques coses. O apugen impostos o hi ha coparticipació o realment hi ha revisió de la cartera de serveis”.

La seva opinió, tanmateix, és diferent de l'expressada el passat 13 de maig a e-notícies quan, en un acte preleectroal amb Artur Mas, és va mostrar en contra d'instaurar el copagament. "No crec -va afirmar llavors- que sigui una de les mesures a prendre".

El president del Col·legi es va mostar aleshores més aviat partidari de revisar "el copagament farmacèutic" i "la cartera de serveis". Vilardell, que ha estat assessor del Col·legi de Metges és també un dels autors de l'anomenat Informe Vilardell, elaborat el 2005 per encàrrec del primer tripartit, que  ja va excloure el copagament.

Miquel Vilardell i Salvador Alemany són les dues persones que, segons va avançar ahir Artur Mas al discurs d’investidura, han rebut l’encàrrec de crear un grup d’assessors de la Generalitat per modernitzar i millorar el sistema de salut -en el cas de Vilardell- i per proposar mesures per sortir de la crisi -en el cas d’Alemany-.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Alexei, Barcelona, 22/12/2010 - 10:20

I dic jo que abans de revisar la suposada ?cartera de serveis? abans hauríem de saber de quina cartera es tracta... pq encara que soni estrany a dia d?avui el CatSalut encara no disposa de tal cartera.... és a dir, no sap exactament el que paga als proveïdors de salut. I el preu qui el posa?

#3 Alexei, Barcelona, 22/12/2010 - 10:19

I com carai es farà efectiu el copagament? Ara els metges, a banda de receptes, també faran factures? O haurem de crear un miler de noves places de funcionari per fer aquesta tasca? Qui i com posarà preu a cada assistència?

#2 Sol, Madrid, 22/12/2010 - 01:14

Está claro que el modelo tal y como lo conocimos ya no es sostenible, el gobierno de Zp con ayuda del tripartito se ha encargado de arruinarnos a los que construimos esta España para vivir con nuestros hijos.1 sola persona nos ha machacado.Visite la web de regeneracionya y empecemos a tomar medidas

#1 JB, castelldefels, 21/12/2010 - 23:48

No es una forma de copagament el que centenars de milers de catalans estiguin pagant una mutua privada? Si aquests ciutadans fesin servir la sanitat pública la ensorrarien.