Publicitat
Política · 30 de Setembre de 2019. 21:00h.

Les contradiccions d'Esquerra

ERC vol arribar a un pacte amb Pedro Sánchez a través de la desobediència

El president del Parlament i dirigent d’ERC, Roger Torrent, ha plantejat aquest dilluns la desobediència com a via per dialogar amb l’Estat. “Si en el marc d’aquesta voluntat d’arribar a aquest escenari de diàleg s’han de produir accions que no comptin amb el consentiment de l’Estat, passarà”, ha afirmat en una entrevista a TV3, preguntat per si desoberià les lleis. “Si cal s'haurà de desobeir l'Estat per arribar al diàleg”, ha reblat.

Torrent ha posat com exemple l’1-O perquè considera que “és una acte que ens serveix per avançar”. “És una acte que ens serveix per protegir de forma molt visual els drets fonamentals, en aquest cas el dret de llibertat d’expressió, el dret de llibertat de manifestació, el dret de poder decidir el nostre futur”, ha indicat.

“Nosaltres el que hem de fer és posar al servei de la concreció d’aquest escenari tots els mecanismes de pressió democràtica que tenim. Que vol dir pressió democràtica social i, per tant, parlem d’una mobilització massiva i sostinguda en el temps”, ha assenyalat.

El president del Parlament ha augurat que la resolució del procés passarà per “una taula de diàleg multilateral”. “Que quedi clar que qui no vulgui resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat, no podrà governar a mig i llarg termini l’Estat espanyol”, ha advertit Torrent.

Roger Torrent
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Albert, Blanes, 01/10/2019 - 11:22

Bacterio está hecho un lio como en su pueblo, donde hay algunos que disfrutan con los malos olores y otros que están en contra.

#5 Josep, Lleida, 01/10/2019 - 10:06

Si al Sanchez no li calen els vostres vots per ser president, passara de vosaltres com de la merda, que a la fi és lo que sou.

#4 Milhomes, Barcelona, 30/09/2019 - 22:09

Quina xuleria es gasta aquest milhomes de boquilla. A la pràctica, amb total prudència per no derrapar i anar fer companyia al seu cap.

#3 Catanyol, Girona, 30/09/2019 - 21:40

El 155 tambien te puede dejar sin sueldo de forma masiva y prolongada en el tiempo...y además a la sombra.

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 30/09/2019 - 21:17

Aquest vespre Amer, el Ferrol del Caudillo catala, s´ha declarat Republica Lliure i Sobirana d´Amer.

No us enfoteu gaire perque Deu Nostre Senyor va començar el seu negoci nomes amb dotze amics, precaris de professio com el Fachin, i mireulo ara.