Política · 8 de Març de 2017. 22:18h.

Les declaracions de Millet llasten l'eventual retorn de Mas

El líder de CDC es va fer "responsable" de la tasca de Daniel Osàcar

Les declaracions de Millet llasten l'eventual retorn de Mas

Artur Mas en un acte de CDC

Les declaracions que ha fet Fèlix Millet aquest dimarts llasten el retorn d’Artur Mas a la primera línia política, ja que l’actual president del PDECAT va tenir responsabilitats tant a Convergència com al Govern durant els anys en que presumptament es van desviar diners de donacions del Palau cap a CDC a canvi d’obra pública. L’expresident de la Generalitat també ha afirmat recentment que se sentia “responsable” del que feia Daniel Osàcar com tresorer del partit. “Jo em sento responsable que aquestes persones administressin el partit perquè sé que des del punt de vista personal són persones que mai es posaran un euro a la butxaca”, va dir el passat mes a La Sexta parlant d’Osàcar i d’Andreu Viloca.

El ‘cas Palau’ va esclatar l’any 2009 i se sospita que avarca la primera dècada del segle XXI, tot i que ja l’any 2002 va aparèixer un anònim a la Delegació d’Hisenda que apuntava a la mala praxis de Fèlix Millet. Artur Mas va ser escollit secretari general de CDC l’any 2000 i va estar en el càrrec fins el 2012 (quan va ser triat president de la formació) . Dins del Govern, va ser conseller de Política Territorial i Obres Públiques (del 1995 al 1997), conseller d’Economia i Finances (de 1997 al 2001) i conseller en Cap del darrer executiu de Jordi Pujol (del 2001 al 2003). Posteriorment, Mas va ser nomenat president de la Generalitat el 2010 i va estar en el càrrec fins l’any passat.

L’expresident de la Generalitat va assegurar que la seva confiança cap a Daniel Osàcar era “absoluta” en l’entrevista a La Sexta. Mas també va afirmar que era mentida haver intercanviat contractes per donacions. “Mai, mai. Seria una mentida com una catedral”, va dir. També va reconèixer haver-se reunit amb "centenars, milers" d'empresaris que haurien fet donacions però va argumentar que ho van fer de manera legal.

D’altra banda, Mas va afirmar que creia en els responsables de finances del seu partit poc abans de comparèixer a la Comissió d’Afers Institucionals al juliol del 2013. "Si arribés a la conclusió, després del procés judicial, que hi ha hagut diners creuats entre el Palau de la Música i Convergència es tornarà fins a l’últim cèntim d’euro. Sempre hem assumit responsabilitats i així serà en el futur", va reblar.

"La meva confiança és que no hi ha cap irregularitat ni il·legalitat", va afirmar també sobre el cas Palau en una sessió de control el 2012. L’actual president del PDECAT també va restar importància a la comissió d’investigació sobre aquest cas l’any 2010. Ho va fer assegurant que “era una comissió d’investigació que pretén ser un judici paral·lel contra Convergència i Unió".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#13 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 09/03/2017 - 11:48

Aunque yo fuese independentista, que obviamente no lo soy, temería el retorno de Mas. Se ha demostrado mil veces que Mas es menos, para su partido y para todos. Y lo digo sin ironía. No creo que su marcha perjudique al procés, aunque tampoco lo beneficiará.

#12 Sandro, Girona, 09/03/2017 - 11:06

Yo tengo claro que Mas no puede volver por todo lo que arrastra CDC con el tema 3%, y es muy posible que la mayoría de la antigua cúpula de CDC queden casi todos implicados. Pero me extraña que nunca salga Unió pero si iban juntos de la mano a todos los sitios. Lo veo raro

#11 botifler1914, Sinitaca, 09/03/2017 - 10:21

Dedícate a tus nietas con la Rakosnik, llévalas de paseo al Turó-Park y desaparece de escena, todos te lo agradeceremos, amigos y enemigos.

#10 emprenyat, bcn, 09/03/2017 - 10:16

I que pasará si Mas no pot retornar a la política? El mon podrá sobeviure? Els liders occidentals no trobaran a faltar el seu lideratge? Hi haura un sunami a Itaca? Estic molt preocupat.

#9 zeppelin74, bcn, 09/03/2017 - 10:02

"Remuntada de l'Astut", com el Barça.Ja,ja,ja.....A Harvard et comparabas amb Martin Luther King "I have a Dream.....",avui amb el Barça (segur que faran algun simil amb el "prusés") i demà amb qui sigui.