Publicitat
Política · 30 d'Abril de 2019. 17:56h.

Les defenses contraataquen

Una senadora d'ERC explica que "em van pegar per darrere" davant el Suprem

Les defenses contraataquen

Una quinzena de testimonis que van votar l'1-O i que van resultar lesionats en diversos col·legis electorals l'1-O han declarat aquest dimarts davant el Suprem proposats per les defenses per contrarestar els testimonis dels guàrdies civils i policies que ja han passat per l'Alt tribunal.

La senadora d'ERC Laura Castel, que durant la jornada de l'1-O va visitar diversos col·legis de la demarcació de Tarragona, ha explicat que "em van pegar per darrere" i ha descrit la situació viscuda a l'Institut Tarragona (a la ciutat de Tarragona) com un escenari de violència "extrema, gratuïta i indiscriminada".

"Vaig sentir dos trets, i després ens van pegar indiscriminadament. Jo estava fent fotos i a mi em van pegar per darrere, sense jo tenir capacitat de resposta de protecció ni anticipació. I en cap moment estava amenaçant, estava fent fotos" ha relatat Castel.

ladona.jpg

La senadora ha explicat que al president de l'agrupació d'ERC a Tarragona "li van obrir el cap i el van tirar a terra quan ja se l'emportaven a l'ambulància". "La violència va ser extrema i gratuïta" ha lamentat en la seva declaració, on també ha detallat que "ens van acordonar durant una hora".

Un altre dels testimonis que ha declarat aquest dimarts a la tarda ha estat el diputat d'ERC, Jordi Salvadó, que també va estar present durant les càrregues a l'Institut Tarragona. Salvadó ha explicat que va anar a votar amb la seva filla de 12 anys i ha relatat un ambient festiu abans de l'arribada dels agents antiavalots.

"Li vaig dir a l'avi que s'emportés la meva filla. Van venir els antiavalots, a la porta del col·legi em vaig identificar. Vaig ser sacsejat, apartat, vaig rebre cops" ha explicat Salvadó.

"Hi havia policies que agafaven la gent dels pèls. He vist moltes manifestacions però mai he vist una actuació policial com aquesta. Hi havia indignació, però no vaig veure en cap moment disturbis. La gent no anava armada, estava indignada, la gent estava molt enfadada, però no vaig veure a ningú atacant el cordó policial" ha dit el diputat.

Una votant de l'Institut Pau Claris, Jordina Carbó, ha explicat que ella es trobava a la part de dalt de l'Institut quan "la van alertar" uns crits provinents del pati de l'escola. Carbó ha relatat que en mirar per la finestra "vaig veure com dos grups de policies, desenes, en formació, anaven uniformats, amb escuts i el que feien era apartar la gent violentament amb empentes per fer-se pas. Recordo també uns cops molt forts que després vaig veure que eren maces i les vaig veure quan van pujar al pis" ha explicat.

"Van pujar on érem nosaltres. Recordo una noia que estava embarassada que estava en una paret i un agent va anar cap a ella i un noi que devia ser la seva parella va posar-se al davant per protegir-la i el van tirar a terra. Hi havia molta gent, feia molta calor, jo li deia a l'agent: pareu" ha afirmat. La votant també ha explicat com els policies anaven "destrossant-ho tot" amb les maces.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#10 Cajonacona, Barcelona, 01/05/2019 - 16:01

Con la cara de loca que tiene la tia ya llega. A ver histericos: vosotros como buenos niños de la alta sociedad catalana no habeis corrido delante de los grises oi? Sois tan figuesflors que ver a la poli en accion cumpliendo un mandato legal os ha superado. Es lo que tiene ir a votar un referendum ilegal, apechugar coño. Vomitera me da tanta victim

#9 Laughter, L'H España, 30/04/2019 - 20:25

También podía haber dicho que le patearon el esófago, la arrastraron por la calle, le rompieron las tetas, le sobaron los dedos y que finalmente la crucificaron. Con el gusto por la mentira que tienen estos psicópatas separatistas, tampoco me hubiera extrañado mucho,

#8 Soloesmiopinion, Tabarnia, 30/04/2019 - 19:47

Si a esto le llaman "violencia extrema" ¿Cómo hay que describir la actuación de la policia francesa en las manis de los chalecos amarillos?

#7 Soloesmiopinion, Tabarnia, 30/04/2019 - 19:46

"Vaig sentir dos trets, i després ens van pegar indiscriminadament". Em sembla que es confon amb la partida del Call of duty del seu fill. És el que té barrejar infància i política.

#6 La Mare Superiora, Liechtenstein, 30/04/2019 - 19:14

Per darrere...? Les monges ens deien sempre que això mai de la vida s´havia de fer...!