Publicitat
Política · 1 de Març de 2011. 18:03h.

Les despeses en restaurants de Miquel Sellarés

La Sindicatura afirma que la fundació que dirigeix "ha de millorar el control" i "la justificació als rebuts"

Les despeses en restaurants de Miquel Sellarés

Miquel Sellarès, en una recent entrevista a Catalunya Ràdio

Un informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya indica que ha detectat irregularitats en la gestió durant l'exercici de 2009 de la fundació Centre de Documentació Política (CDP), que presideix Miquel Sellarès, i diu que "falta la justificació de la motivació de la despesa als rebuts de restaurants".

Segons l'informe, un resum del qual ha publicat el diari La Vanguardia, "la fundació ha de millorar el control sobre la despesa, així com la justificació". També indica que "s'han observat incompliments significatius i debilitats de control", i retreu despeses sense justificar ni autoritzar i retribucions superiors a les establertes.

El CPD és una fundació creada el 1978, que realitza serveis per a les institucions catalanes, i depèn de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona. Està presidida pel seu fundador, Miquel Sellarès, que va ser secretari de comunicació de la Generalitat amb el primer tripartit.

La Sindicatura assenyala que "el compte bancari on s'ingressa la subvenció de la Generalitat està a nom del president de la fundació, que no ha facilitat a la Sindicatura els extractes bancaris corresponents".

Afegeix que "els imports transferits d'aquest compte personal a la de la fundació no sempre coincideixen amb els imports transferits per la Generalitat, encara que a final d'any s'ha regularitzat l'import".

D'altra banda, l'informe planteja alguns dubtes sobre el compliment de les obligacions tributàries, i assenyala que "la fundació presenta des de fa anys uns fons propis negatius que qüestionen la viabilitat futura".

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 Terraxa, Terrassa, 03/03/2011 - 09:22

L'únic que es pot fer amb el tema de les subvencions és un punt zero. Primer, suprimir-les totes. I a partir d'aquí, donar estrictament les necessàries amb un sistema de control molt estricte, i únicament a temes de primera necessitat. Cada X anys, tornar a fer un punt zero.

#21 Diderot, Barcelona, 02/03/2011 - 17:16

Per cert parlant de subvencions dubtoses, algú sap com està el tema de la FECAC i el sr.Garcia-Prieto?.
Suposo que en aquestes èpoques de crisi es miraran molt de controlar certes subvencions a certs personatges i associacions.Oi que sí ?

#20 pepito, barcelona, 02/03/2011 - 15:37

una de las subvenciones que podrian cortarse de cuajo son las de esa fundacion???? con cuentas a nombre de este aprendiz de espia.

#19 ramon, barcelona-c, 02/03/2011 - 12:43

Sembla que el temes mes importants del pais son el 80 per hora i les factures de restaurants sigui a can Barça, can Sellares o a la Generalitat i l'Ajuntament que encara no surt ( extrany ) ¡ ¡ . Apart del altres, quant complexa d'inferioritat profund i auto-odi. Fem riure per sectaris i vehments

#18 sulfuro sulfuro, Barcelona, 02/03/2011 - 12:38

Catalanistas o socialistas. A la hora de comer
pan a manteles gratis total son iguales.
A la hora de las comisiones son iguales.
A la hora de los informes //ful// son iguales.