Publicitat
Política · 16 de Juny de 2011. 19:59h.

"Les diputacions no es poden suprimir"

El nou president de la Diputació de Lleida recorda que "cal modificar lleis orgàniques"

"Les diputacions no es poden suprimir"

Joan Reñé, al Parlament

El nou president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assegurat en una entrevista a e-notícies que es partidari de la substitució d'aquestes institucions per vegueries, però que la llei ho impedeix. "Avui, per suprimir les diputacions cal modificar lleis orgàniques amb unes majories que preveuen que el PP i el PSOE espanyols estiguin d'acord en aquest sentit", ha indicat.

"Jo no vull ser excesivament optimista, ni una mica optimista, perquè crec que les coses avui, per desgràcia, no van per aquí. Haurem d'esperar situacions polítiques més placenteres per Catalunya per fer possible que això sigui al damunt de la taula", ha indicat.

El diputat de CiU ha assegurat que "jo sóc partidari d'una organització territorial pròpia del nostre país. En tant i en quant aquesta distribució pròpia del nostre país, que són els municipis, les comarques i les vegueries, no depèn de nosaltres, la dificultat és evident. El que no podem fer és plantejar una nova institució que han de ser les vegueries en tant i en quant no en treguem d'altres. La ciutadania no ho entendria", ha afegit.

Reñé ha remarcat que la Diputació de Lleida "també pateix un ofec econòmic", però no espera cap sorpresa financera. "El que sí pot ser previsible és que d'allò pressupostat una bona part s'hagi gastat ja i a la resta de l'any anem molt limitats. Però tampoc vull apuntar ara coses que no conec", ha finalitzat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 FUCIONARI IGDIGAT, barcelona, 20/06/2011 - 00:04

QUE SSAPIGUE L poble que un saseseor d'una diputacio carrec nombrat a dit, que ho ha passat per cap oposicioo per demostra la seva valicis cobra ntre 40000 i 70000 de comp. PIma sou) sense haver pasar per cap oposio , A alemanyia el govern escillels seus assessor entre el fun , dels seus

#5 josep maria, salou, 19/06/2011 - 23:56

dipu tacion vaqueries amb dav , v aqueries retc, pero als assessor amb d0'esser pros¡fessional funcion aris GRuP fix NO INTERIS, PROU CATREC DE CONFIANEC AMB COMPLEMET DE ENTRE 300.00 I 60.000 QUE NO SABEN FER NO o EN UN CANUT, AIXO SI , DEL TU COLOR ,pero professional com passa Alemaya i MIGUTAS

#4 Cartanya, bcn, 17/06/2011 - 16:19

Ara SI es el moment. Avui, amb la crisis, (per culpa del qui sigui),es el millor moment per eliminar duplicitats, les Diputacions son un bon centra de menjadores (el que no se sap es de qui) encara que fins ara manava PSC, i sembla que han sigut bastant, mals gestor de ella.

#3 jajajjaaaaaaa, barcelona, 17/06/2011 - 12:04

CIu no estava en contra de les diputacions?

#2 Jordi B, BCN, 17/06/2011 - 08:26

Peró deixar nomes el president perquè faci transferències al Departament de Governació si es pot fer. La resta tots al carrer, PROU MENJADORES!