Publicitat
Política · 18 de Gener de 2021. 16:20h.

"Les eleccions s'han de celebrar sí o sí"

Manuel Ibarz, exdiputat d'Unió: “el decret de l'ajornament pot ser delicte d'usurpació de funcions"

"Les eleccions s'han de celebrar sí o sí"

L'exdiputat d'Unió Democràtica Manuel Ibarz ha considerat que el decret pel qual s'ajornen les eleccions previstes pel 14-F al Parlament pot ser "constitutiu d'un delicte d'usurpació de funcions" perquè el signant, Pere Aragonès, "té especialment exclosa la possibilitat d'exercir com a president”. Ibarz, que també va ser senador, ha recalcat en una entrevista a e-notícies que aquest delicte implica "penes de presó". "Les eleccions s'han de celebrar sí o sí”, ha sentenciat."El decret segurament és constitutiu d'un delicte d'usurpació de funcions perquè el senyor vicepresident, no tan sols no és president, sinó que té especialment exclosa la possibilitat d'exercir de president, i amb aquest decret el que fa és assumir les funcions que no li toquen -les de president- per fer coses que no li corresponen. I això, al Codi Penal, està recollit en un delicte molt ben explicat" ha apuntat l'exsenador en l'entrevista. També ha destacat que el delicte d'usurpació de funcions implica "penes de presó".

"He quedat tan escandalitzat que he arribat a pensar amb la possibilitat de penjar models de denúncia a la Junta Electoral i fiscalia perquè la gent denunciï i posar de manifest la il·legalitat del decret" ha apuntat.

El també exprofessor de la Universitat de Girona ha subratllat que quan el president del Parlament va constatar que no hi havia majoria per investir un nou president "es va entrar en un mecanisme que estableix l'Estatut que diu que s'han de celebrar les eleccions entre el dia 40 i 60" i que l'Estatut d'autonomia "no permet" cap altra possibilitat. "Estem en unes eleccions de caràcter imperatiu. S'han de celebrar sí o sí, i segons l'Estatut és entre els 40 i 60 dies de la convocatòria. L'Estatut no permet ajornar-les" ha recalcat.

Manuel Ibarz va ser diputat d'Unió Democràtica al Parlament de Catalunya i senador. Ha estat advocat, jutge de substitució, professor a la Universitat de Girona i delegat territorial del Departament de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Daniel, Tokio, Texas, 18/01/2021 - 23:38

¿Y por qué no hace la denuncia él? Oportunidad de oro para Vox.

#2 Recaredo, bcn, 18/01/2021 - 17:39

Si eso es tal y como dice quiere decir que el nen barbut ha prevaricado

#1 Marcial, Santa Coloma, 18/01/2021 - 17:16

Pues entonces qué coño hace el niño aragonés aplazando las elecciones ¿de mayor quiere ser presidente y juega a ello? esta gente ni se asesora, solo sabe gobernar a golpe de decreto buscando el mutismo y la complicidad del resto. Vamos apañados, eso ya ni se ve en el caribe.