Publicitat
Política · 25 de Novembre de 2009. 18:20h.

Les esmenes de Montilla a l'Estatut

CiU recorda que el llavors ministre d'Indústria va promoure 62 esmenes

Les esmenes de Montilla a l'Estatut

José Montilla amb Jordi Sevilla, quan era ministre

El Portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, ha recordat en roda de premsa a la cambra catalana que el propi José Montilla ha donat arguments al Tribunal Constitucional per vestir una sentència contrària a l’Estatut de Catalunya, ja que el 2005, quan era ministre d’Indústria i primer secretari del PSC, va liderar les 62 esmenes que els socialistes van presentar al Congrés dels Diputats a Madrid per retallar l’Estatut aprovat al Parlament de Catalunya amb els vots del CiU, PSC, ERC i ICV.
 
Pujol ha lamentat que “quan Zapatero demana calma sobre la sentència de l’Estatut a aquest se li escapa el somriure”, ha emplaçat el Govern a “tenir un pla d’acció i no es limiti a esperar” i ha afirmat que “tot fa pensar que la sentència no serà bona per a l’Estatut de Catalunya”. En aquest sentit, recordat que “els membres del TC tenen una base per treballar amb una sentència contrària a l’Estatut, que són les 62 esmenes que contra l’Estatut van presentar els socialistes a Madrid i, concretament en aquest cas, liderades per José Montilla”,llavors ministre d’Indústria i membre de l’executiva del PSOE.
 
En aquest sentit, ha manifestat que “sense adonar-se’n la màxima institució del Govern va deixar empremta sobre la qual el TC pot vestir un recurs que probablement no serà bo per a l’Estatut i aquesta és la mateixa persona que ara demana coratge i demana emplaçaments resistencialistes davant el que pugui passar amb la sentència del TC”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Ramon.cat, Barcelona, 26/11/2009 - 10:58

Oblidem el passat i mirem cap al futur. El que val és ara.
Aviam si encara en Montilla proclamarà la independència. Us recordo que en Macià era un militar espanyol abans de proclamar-la.

#5 capsigrany, riumors, 26/11/2009 - 10:44

Te tota la rao. Aquelles esmenes però son les que després van pactar Mas i ZP per aigualir l'Estatut. "tanto monta, monta tanto Montilla Mas com Fernando"

#4 Fotem-los al carrer, Barcelona, 26/11/2009 - 08:24

No oblidem tampoc el recurs presentat pels sociates al constitucional vía defensor del pueblo ejpañol; d'això tampoc en parlen mai

#3 titus, lfv, 26/11/2009 - 08:14

Això ja fa dies que ho dic jo !!!!! Teatro, y teatro del bueno...

#2 PSC no gracies, bcn, 25/11/2009 - 18:53

D'aixó no s'en recorden a can PSOE.cat i resulta que van ser els primers butiflers.