Publicitat
Política · 30 de Juny de 2019. 18:16h.

Les flames provoquen un incendi entre JxCat i Esquerra

ERC critica la gestió de Buch i Batet replica amb els menas

Les flames provoquen un incendi entre JxCat i Esquerra

L'incendi de la Ribera d'Ebre ha provocat tensió entre Junts per Catalunya i Esquerra després que el president de la sectorial de Seguretat, Emergències i Protecció civil d'ERC, Ricard Ruiz, la gestió del conseller d'Interior, Miquel Buch. El portaveu de JxCat al Parlament ha replicat amb la problemàtica dels menes, que depèn d'una cartera que està en mans dels republicans.

El dirigent republicà ha afirmat en un article que "no tot és culpa del 155, que també", sinó que "no s'ha tingut previsió", i que l'evident manca de recursos humans en el Sistema d'Emergències contrasta amb el fet que "l'organigrama directiu d'Interior no para d'engreixar".

Ruiz ha exposat que aquest sinistre ha evidenciat que "el nostre sistema de seguretat i emergències no suportarà afrontar un segon incendi forestal simultani de grans proporcions" i destaca que "tampoc es podrà afrontar amb garanties una emergència greu, també simultània, de diferent naturalesa".

38952-ruiz.jpg

El dirigent republicà creu que arribar "a aquest punt només era qüestió de temps" i afirma que "des del Decret del 2014, la situació del Sistema d'Emergències no ha fet sinó empitjorar". "L'acord signat el maig d'aquest any arriba tard, queda curt i els seus efectes no són immediats: no s'ha tingut previsió i la situació que ara vivim n'és una conseqüència", sentencia.

Malgrat que Esquerra ha eliminat l'article hores després de publicar-lo, el portaveu de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha manifestat en un tuit que "el mal ja està fet" i ha qualificat el text d'"incomprensible".

Finalment, Batet ha defensat que "els socis d'un govern han de ser solidaris", "sobretot quan es tracta de gestionar uns recursos que no arriben enlloc". "Que ho preguntin a qui tingui la responsabilitat al Govern dels menors tutelats", ha etzibat. En efecte, la problemàtica dels menas és competència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, el republicà Chakir El Homrani.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#18 Josep, Lleida, 01/07/2019 - 08:54


Per un cop, i sense que serveixi de precedent, tant els d'erc com els convergents, ho fotent de puta pena.
Que osties els hi expliquen de focs i Menas i economia i coses d'aquestes.
Lo seu son los plastics grocs, i els presos i coses d'aquestes.

#17 Neferu, Barcelona, 01/07/2019 - 01:23

2) ...mientras los bomberos catalanes estuvieron al pie del cañón apagando el fuego mientras la UME dormía y que luego en las noticias decían todo lo contrario. Hay que ser muy canalla para politizar algo así y, hacerlo de forma anónima es de ser un
miserable cobarde. Si es cierto que lo denuncie y si es mentira ¡ya le vale!!

#16 Neferu, Barcelona, 01/07/2019 - 01:17

Y para colmo un hiperventilado que no da ssu nombre ha hecho circular un audio en el que dice que el incendio de Tarragona lo han apagado los bombero del Llobregat, que él anoche lo vivió personalmente porque a las tres de la mañana estuvo mirando a la UME y TODOS , coroneles y otros mandos estaban durmiendo en sus coches de lujo mientra

#15 Barto, Barcelona, 30/06/2019 - 23:25

Encara que sembli que s'estimen molt, els Convergents i els d'ERC no és poden ni veure, per molt que ho disimulin....

#14 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 30/06/2019 - 23:02

Los piromanos -por inaccion- separatista s ls gresca por lsa pasta. Yonkis del 3%.