Publicitat
Política · 3 de Juliol de 2019. 22:23h.

Les frikades dels juraments

La decisió del TSJC de tombar la constitució de l’Ajuntament de Reus posa de relleu la tolerància de Meritxell Batet

Les frikades dels juraments

La decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de tombar la constitució de l’Ajuntament de Reus per la forma d’acatar la Constitució dels regidors de la CUP ha posat de relleu les diferents formes d’acatament que es van utilitzar al Congrés i als ajuntaments de Barcelona i Ripoll. Al consistori de Ripoll, una regidora de Front Nacional de Catalunya va prometre acatar la Carta Magna per “les Constitucions catalanes que regien el país l'11 de setembre del 1714 legals, vigents i inderogables”. I a la Cambra baixa, un diputat d’Equo ho va fer per “tot el planeta”.


Acatament de la Constitució al Congrés dels diputats:

- Juan López de Uralde, diputat d’Equo al Congrés: “Per la democràcia, pels drets socials, per tot el planeta, sí prometo”.

- Diputats d'ERC: “Per la llibertat dels presos polítics, per la tornada dels exiliats, per la república catalana i per imperatiu legal, sí, prometo”.

- Diputats de JxCat: “Per imperatiu legal, amb lleialtat al mandat de l'1 d'octubre i al poble de Catalunya, per la llibertat dels presos i exiliats, sí, prometo”.

- Oriol Junqueras: “Des del compromís republicà, com a pres polític i per imperatiu legal, sí prometo”.

- Josep Rull: “Com a pres polític i amb lleialtat al mandat democrátic i al poble de Catalunya, per imperatiu legal, ho prometo".

- Jordi Turull: “Com a pres polític, amb lleialtat al mandat del 1-O i al poble de Catalunya. Per imperatiu legal, ho prometo”.

- Jordi Sánchez: “Des del compromís amb el diàleg i amb lleialtat al mandat de l'1-O, com a pres polític, ho prometo”.

- Diputats de Podem al Congrés: "Per la democràcia i els drets socials, sí prometo".


A l’Ajuntament de Ripoll:

- Sílvia Orriols, regidora del Front Nacional de Catalunya: “Sí, juro per les Constitucions catalanes que regien el país l'11 de setembre del 1714, legals, vigents i inderogables, lluitar per la reunificació i la independència de tota la pàtria catalana, posant fi a segles d'ocupació colonial espanyola i francesa”.


A l’Ajuntament de Barcelona:

- Ernest Maragall, regidor d’ERC: “Sí, ho prometo, per imperatiu legal, per servir a la ciutadania de Barcelona, per respectar el mandat del poble de Catalunya en defensa dels drets, les llibertats i la justícia social”.

- Elisenda Alamany, regidora d’ERC: “Ho prometo per imperatiu legal, prometo servir a la ciutadania de Barcelona i als mandats del poble de Catalunya, pels drets, les llibertats i la justícia social”.

- Miquel Puig, regidor d’ERC: “Sí, ho prometo amb la mateixa convicció i pels mateixos motius que fa molts anys em vaig veure obligat a jurar lleialtat als principis del Movimiento Nacional”.

- Montserrat Benedí, regidora d’ERC: “Prometo per imperatiu legal i servir a la ciutadania de Barcelona i seguir el mandat del poble de Catalunya, els drets, les llibertats i la justícia social”.

- Ferran Mascarell, regidor d’ERC: “Sí, ho faré amb lleialtat al mandat democràtic del poble de Catalunya, ho faré amb el compromís de lluitar pel retorn dels nostres exiliats i exiliades, per la llibertat dels nostres presos i preses i ho faré al servei de Barcelona”.

- Maria Buhigas i San Jose, regidora d’ERC: “Prometo per imperatiu legal servir la ciutadania de Barcelona el mandat del poble de Catalunya i defensar les llibertats els drets i la justícia social”.

- Ada Colau, regidora de BCN en Comú: “Sí, prometo per imperatiu legal i em comprometo amb els veïns i les veïnes de Barcelona a seguir treballant perquè Barcelona sigui una ciutat d'esperança, una ciutat més justa, democràtica i feminista”.

- Lucía Martín González, regidora de BCN en Comú: “Sí, prometo per imperatiu legal i per defensar el dret a l'habitatge dels veïns i les veïnes de la ciutat”.

- Laura Pérez Castaño, regidora de BCN en Comú: “Sí, ho prometo per imperatiu legal i per un feminisme per al 99%”.

- Joaquim Forn, regidor de JxCat: “Ho prometo per imperatiu legal, amb lleialtat al mandat democràtic i al poble de Catalunya”.

- Elsa Artadi, regidora de JxCat: “Ho prometo per imperatiu legal i amb lleialtat al mandat democràtic i al poble de Catalunya i amb el meu compromís per la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i les exiliades”.

- Neus Munté, regidora de JxCat: “Sí, ho prometo per imperatiu legal, amb lleialtat al mandat democràtic i al poble de Catalunya amb el compromís per la llibertat dels presos i les preses polítiques i el retorn dels exiliats i les exiliades i al servei de Barcelona”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 botifler1914, Waterlux, 04/07/2019 - 09:46

Batet no tiene demasiadas ganar de trabajar, conseguirá que el Congreso haga bueno al Parlament.

#12 Fierecita, Montgat, 04/07/2019 - 09:34

La Bated tiene tragaderas pero está por debajo del nivel de la "bailarina de su jefa". Se la ve nerviosa en el oficio de equilibrista y es que, congeniar el separatismo de sus mentores sin que se note es todo un arte.

#11 Fierecita, Montgat, 04/07/2019 - 09:34

Por la leche que mamó que a la sra. Batet le faltan cuatro domingos para pasar a las filas del separatismo. Está madura, tiene tablas, la Fábrica de Secesionistas Oficial de Cataluña (PSC) sigue marcando su impronta suministrando alumnos especialistas en nacionalismo.
Descansará el día que lo haga y se sentirá realizada.

#10 Fierecita, Montgat, 04/07/2019 - 09:33

El separatismo de la burguesía rentista catalana no es más que una algarada de patio de colegio (nunca mejor dicho) Tanto vive de ensoñaciones que confunde las alucinaciones del escaso millón y algo mas de votos con la mayoría de catalanes.
La burguesía de salón ya no sabe ni contar, eso si, da el cante que no veas.

#9 Fierecita, Montgat, 04/07/2019 - 09:32

Los de EQUO son tontos. Así, con todas las palabras. No entienden el fundamento de su misión.
Jurar por el planeta es estúpido. Su obligación es trabajar por el bien del pueblo y respetando el voto recibido, no por los indígenas siberianos (por ejemplo) y cumplir con la legalidad de la Constitución aprobada por los catalanes de forma indiscutible