Publicitat
Política · 31 de Gener de 2019. 11:09h.

Les giragonses ideològiques de Miquel Puig

L'economista ha passat per CDC, ERC, la candidatura de Francesc Homs i ara dóna suport a Ernest Maragall

Les giragonses ideològiques de Miquel Puig

L'economista Miquel Puig ha fet un llarg recorregut ideològic i ha passat del sector més moderat de CDC -quan era director general de la llavors CCRTV-, acostar-se a Esquerra i, finalment, ser proposat com a candidat per Demòcrates de Catalunya, l'escissió d'UDC, d'ideologia social-cristiana. Ara es torna a apropar a Esquerra signant un manifest a favor de l'alcaldable per Barcelona Ernest Maragall.

Puig ha estat l'encarregat d'obrir l'acte de presentació del manifest "Ernest Maragall Alcalde + Barcelona" i ha destacat que "una ciutat de primera no pot tenir treballadors de tercera". "Això no és propi d'una ciutat republicana", ha sentenciat l'economista.

paso.jpg

L'economista, que actualment és regidor d'Hisenda al govern municipal de Falset, serà l'alcaldable d'Independents per Falset en les eleccions del maig del 2019. De fet, la seva candidatura per la marca blanca d'ERC a la capital de Priorat a les eleccions del 2015 va provocar que Convergència l'expulsés del partit.

Els tràmits de la seva expulsió van ser iniciats per la Federació de Barcelona, que presidia Jordi Martí, un home de la confiança de Trias. La formació nacionalista va aprovar finalment la seva expulsió.

Tanmateix, poc després de la seva expulsió, la coalició Democràcia i Llibertat -que incloïa CDC, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament- va incloure l'economista com a cinquè per Barcelona en les eleccions al Congrés, però es va quedar a les portes d'entrar-hi perquè la candidatura que encapçalava Francesc Homs només va aconseguir quatre diputat a Barcelona.

Miquel Puig també ha ocupat diversos càrrecs en l'administració pública durant els governs de Jordi Pujol. Va ser director general d'indústria (1998-95), secretari general del departament (1995-96), entre d'altres, i més tard va fer el salt als mitjans públics.

Entre el febrer de l'any 2000 al març del 2002 va ser director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i director de Televisió de Catalunya (TVC), però les tesis moderades que defensava -va ser un dels impulsors de la Fundació Barcelona- li van generar problemes amb l'aparell del partit encapçalat llavors per David Madí i el mateix Francesc Homs.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#10 Sergi , Barcelona, 31/01/2019 - 16:51

Este es como el Comin, la cuestion es estar cerca, muy cerca de los que mandan, ayer eran aquellos, ahora son estos, mañana seran los otros, da igual, estos trepas siempre son asi.

#9 Carlos Gomez, bestia amb froma humana, 31/01/2019 - 15:59

Jaume Canivell, per servir.lo.

Yo ? Apolitico, de derechas como mi padre.

#8 Rasca, Castelldefels, 31/01/2019 - 13:08

A este le pasa como a justo Molinero tiene un armario lleno de chaquetas !

#6 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 31/01/2019 - 12:23

Aixo que en biologia es coneix com heliotropisme aqui es conegut com el profitos i lucratiu Catalunya Sempre Primer.

I el nombre de practicants d´aquesta nostradissima modalitat esportiva es infinit

#5 Pipistrello, Tabàrnia , 31/01/2019 - 12:22

Tot s’hi val per tal de seguir en nòmina... I si un dia governés C’s, més d’un processista es canviaria de jaqueta també. Aquesta gent no té cap mena de valors, tret els dels diners...