Publicitat
Política · 6 d'Agost de 2012. 10:23h.

Les ITV esquitxen el finançament de CDC

El partit hauria utilitzat "diner negre" per pagar la campanya electoral, segons l'Agència Tributària

Les ITV esquitxen el finançament de CDC

Oriol Pujol, durant la Comissió d'Afers Institucionals sobre el cas Palau

Un informe de l'Agència Tributària sosté que CDC hauria utilitzat "diner negre" per finançar la seva campanya electoral. Així ho afirma l'Agència Tributària en les seves conclusions d'un informe sobre la investigació de la presumpta trama que va intentar obtenir concessions il·legals d'ITV, la branca catalana del 'cas Campió'. Aquest cas ha esquitxat durant els últims dies el secretari general de CDC, Oriol Pujol, que per la seva part ha negat tenir qualsevol tipus de vinculació amb el tràfic d'influències.

La investigació, duta a terme per Vigilància Duanera de la Brigada Mòbil Terrestre de Galícia -on va començar a investigar el 'cas Campió'-, inclou diversos informes de l'Agència Tributària. En un d'ells, en el seu apartat de conclusions, sosté que "s'ha descobert la presumptament finançament il·legal del partit polític Convergència, qui estaria utilitzant diner negre per pagar part de la seva campanya electoral".

La conclusió arriba després de les escoltes telefòniques practicades el juny de 2011 a Sergio Pastor, exconseller delegat d'Applus, presumpte 'cervell' i imputat en aquest cas. En elles, l'Agència Tributària resumeix que Pastor rep la trucada d'una altra persona -no imputada ni relacionada amb la investigació- qui li diu que "el que fa les impressions per a Convergència està dient per aquí que li demanen la meitat de la factura en negre, tot indicant-li que això no només significa que Convergència fa factura en negre sinó que també genera diners en negre", recull l'Agència Tributària.

Posteriorment, Pastor li explica per telèfon a un altre dels imputats, Sergi Alsina, alt càrrec d'Alta Partners, que "li explicarà un tema una mica delicat" i "li comenta que el seu germà li ha dit que hi ha un impressor que fa la propaganda electoral de Convergència que va explicant que Convergència li ha proposat pagar el 50% en negre".

Aquesta és la menció que es realitza sobre presumpte finançament irregular de CDC en el cas de les ITV, que se suma a la ja coneguda, pels mateixos motius -i negada reiteradament per CDC- en el 'cas Palau'.

El cas de les ITV va saltar a la llum al març, quan van ser detinguts el coordinador general de la Diputació de Barcelona, Josep Tous, i Isidre Masalles, sotsdirector de Seguretat Industrial, al costat dels empresaris Sergi Alsina, Sergi Pastor i Ricard Puignou.

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#48 F. Sans, Barcelona, 07/08/2012 - 17:52

Ja ho diu ben clar el lema convergent:
"A la bola del greix,
Qui no entra, no creix"

#47 Almogàver , La Sagrera , 07/08/2012 - 17:07

Ai, carai, amb el Pujol,
com burxa el pujolet,
que aviat fins el coll,
estarà tot pringadet.
Esta agafat pels ous,
amb això de la ITVé,
el que feia Josep Tous
no estava gens de bé.
Ara ja veu la gent
que el govern dels millors,
també funciona amb l'ungüent
que agrada als vividors.


#46 Joanet, BCN, 07/08/2012 - 09:15

Deu meu, quins patriotes!

#45 Marian, Manresa, 07/08/2012 - 08:40

Sempre us heu comportat com un autèntic partit espanyol en la manera de fer. Corruptes pels quatre costats. No barregeu CyU amb Catalunya perquè, per sort, no tenen res a veure una cosa amb l'altra.

#44 Ben, Reus, 07/08/2012 - 08:36

Cap partit que s'hagi embrutat podrà conduir el poble català a la llibertat. Automàticament queda deslegitimat.

#44.1 María Jesús, Barcelona, 07/08/2012 - 09:45

si ya digo yo que tenéis todas las papeletas de pegaros una toña.