Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2015. 14:47h.

Les JERC adverteixen que “la violència masclista no para de crèixer”

Denuncien que “entre els joves és una realitat invisibilitzada per molts governs”

Les JERC adverteixen que “la violència masclista no para de crèixer”

Imatge del vídeo

Les Joventuts d’Esquerra Republicana han manifestat la seva preocupació per les últimes dades sobre violència masclista entre els jovent que revelen que un terç dels joves coneix algun cas de violència masclista i un 42% de noies diu que la víctima és una amiga seva.

En aquest sentit adverteixen que “la violència masclista entre els joves és una realitat invisibilitzada per molts governs. En els últims anys, no s'ha considerat com una prioritat de treball i molts dels programes de prevenció i formació de joves, en els quals es treballava directament als instituts i s'interactuava amb el jovent a través dels mitjans de comunicació i al carrer, han estat eliminats, tal i com denuncien les joventuts republicanes”.

“Les conseqüències, diuen, són clares: en els últims anys, el percentatge de violència masclista entre joves no ha parat de créixer i el que encara és més preocupant, sembla que els joves han perdut la consciència del que vol dir la violència masclista i és que la majoria creu que només ho és la física o sexual, i no el control sobre la parella, que un terç considera normal o inevitable”, indiquen.

Sílvia Casola, secretària nacional de dona de les JERC, ha reclamat la necessitat de “recuperar i crear nous programes de prevenció i formació on s'interactuï directament amb els joves” alhora que ha demanat “exercir més control sobre els continguts televisius masclistes, destinar recursos a l'atenció de les víctimes menors que cada dia són més i formar els professionals que estan en contacte directe amb els joves per tal que puguin actuar en cas de detectar casos de violència masclista”.

Davant les últimes dades publicades per la Secretaria d’Estat d’Igualtat i el Centre d’Investigacions Sociològiques, les JERC han realitzat un vídeo denunciant la violència masclista en el seu paper de control de la parella sota el lema “Hi ha cops que no es veuen, al mínim símptoma talla!”.

Una acció que se suma a les diferents demandes que ja han fet les joventuts, entre elles, l’entrada al Parlament de Catalunya fa més d’un any d’una moció aprovada per unanimitat que impulsa mesures per la lluita contra la violència masclista i les relacions abusives entre el jovent.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu, VALLES ORIENTAL, 05/02/2015 - 07:32

Es molt facil que no Pari de Creixer si no es Castiga prou ALS MALTRACTADORS Si qui maltracta a una DONA ho noia no sel castiga en prou dureça aixo no ja qui hu pari MANO DURA Contra el Maltractador NI PIETAT NI COMOPACIO Amb el El no el no la va tindra amb la seva victima MES ANYS DE PRESO

#10 123, girona, 04/02/2015 - 14:23

Doncs el vostre partit i ciu abraça continuament l'islam, una religió que precisament no tracta gairebe les dones. Ho dic per que colom i oriol amorós van fent peragrinació per mesquites i tal. Aixi que aquest video no el podreu fer mes si el vostre partit segeuix baixnt-se el pantalons.

#9 Pere, BCN, 03/02/2015 - 19:12

Proporcionalment on hi ha més assassinats és en pisos compartits de gent que no tenen diners. Hi ha gent que no sap conviure i pot arribar a matar un dels companys de pis. Lògicament això no és per masclisme perquè victima i assassí son homes.
Quan aquests estan casats, la víctima és dona.

#8 Pere, BCN, 03/02/2015 - 19:09

En psicologia és un fet que hi ha una proporció d'homes que és dominant i una proporció que és submís. Aquestes proporcions es donen exactament igual amb les dones.

En la parella, es dóna per igual la dona que sempre renya i menysprea a l'home per tot com al revés.

#7 Pere, BCN, 03/02/2015 - 19:06

Es diu violència masclista al què no hi te res a veure.
L'home que maltracta la dona també és el que és violent amb els companys (mascles) de feina.
La denúncia de la violència psicològica com a masclista és absurda si tenim en compte que la practiquen tan homes com dones. 50-50%