Publicitat
Política · 27 d'Octubre de 2010. 18:55h.

Les JERC critiquen el "paper hipòcrita de Ratzinger"

Les juventuts d'ERC s'adhereixen a les protestes contra el Papa

Les JERC critiquen el "paper hipòcrita de Ratzinger"

Gerard Coca, líder de les JERC

"Jo no t'espero" té cada cop més seguidors. Les JERC han volgut sumar-se a aquesta plataforma que, com diu el seu lema, no té cap desig que el Papa visiti Barcelona el proper 7 de novembre. Amb aquesta adhesió les JERC volen defensar la llibertat de pensament i de culte i per aquest mateix motiu entenen que cal avançar cap a la separació integral d'Església i Estat.

El manifest "Jo no t'espero" recorda que l'ordenament jurídic de l'Estat encara afavoreix l'Església catòlica, i com a màxim exponent d'aquest suport apunten els concordats entre la Santa Seu i l'Estat espanyol.

Les JERC censuren l'arribada del Papa perquè l'Església "continua mantenint unes postures fermament retrògrades pel que fa a l'ús del preservatiu, el lliure dret a l'avortament o en l'acceptació de totes les opcions sexuals". Titllen també d'"hipòcrita" a Ratzinger pels "nombrosos abusos sexuals perpetrats per capellans pederastes descoberts en els darrers temps arreu del món".

Les joventuts d'ERC conclouen, també, que la visita genera una gran despesa pública en moments de crisi econòmica en què "es requereix una gestió dels recursos públics enfocada a garantir els drets socials bàsics de totes les persones i no a pagar festes privades en nom de l'interès general".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Pep, bcn, 28/10/2010 - 12:21

El país enfonsat per l'atur juvenil que han causat els vostres "amos" i el seu tripartit i vosaltres..... parlant del Papa de Roma! Sou un entrebanc per la independència. Cada dia us assembleu més als joves d'ICV que, menys per Catalunya, lluiten per Palestina, Sàhara i altres collonades...

#8 sulfuro sulfuro, Barcelona, 28/10/2010 - 09:35

Estos jóvenes no se atreverían a tachar al Papa Ratzinger de hipócrita si tuvieran un mínimo de cultura y de honradez intelectual.
Para conocer bien lo que es hipocresía no tienen más que mirar a sus líderes mayores.

#7 per a onofre, bcn, 28/10/2010 - 01:04

Onofre voldràs dir per tercer reich i per franco, per catalunya aquest papa de les SS no ha fent absolutament res. Potser que llegeixis més.

#6 ous i pancartes, bcn, 28/10/2010 - 01:02

també pancartes gegants amb capellans amb fusells i enlairant el braç.

#5 ous, bcn, 28/10/2010 - 01:01

si no sé per què no li tirem ous, desprès del de lleida!!!!! una pluja d'ous li aniria fantàsticament bé