Publicitat
Política · 12 d'Octubre de 2008. 19:05h.

Les JERC denuncien el "genocidi" de la Hispanitat

Pengen una pancarta de 25 metres a l'estàtua de Colom

Les JERC denuncien el "genocidi" de la Hispanitat

Pancarta de les JERC

Una trentena d’activistes de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de la ciutat de Barcelona han protestat per la celebració del dia de la Hispanitat desplegant una pancarta des de dalt del monument a Cristòfol Colon. Les JERC-Barcelona rebutgen "una diada antigament anomenada 'dia de la raza', que commemora un dels genocidis més grans que hi ha hagut al llarg de la història humana i que els partits espanyols se’n fan gala, demostrant la seva prepotència i manca de democràcia, mitjançant desfilades militars i actes diversos".
 
L’acció ha consistit en desplegar una pancarta de 25 metres de llarg on es podia llegir “Independència. 12 d’octubre res a celebrar”, alhora que es repartia un manifest entre els assistents. Aquest acte ha servit com a tret de sortida de la nova campanya independentista que les JERC–Barcelona durant els propers mesos.
 
Gerard Gómez del Moral, portaveu de les JERC-Barcelona, ha insistit en “la necessitat de combatre el feixisme des de tots els àmbits i a tots els indrets. Manifestacions i concentracions com les que es duran a terme a la nostra ciutat o a Tarragona són actes antidemocràtics, impropis d’estats avançats”. “Amb aquesta acció encarada cap a Montjuic, les JERC–Barcelona hem volgut plantar cara a la ultradreta i recordar que no abandonarem la nostra lluita”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Francesc, Badalona, 13/10/2008 - 08:19

David (Barcelona). No neguem pas que potser, i nomes potser, qualsevol país hagués fet el mateix. El que diem és que en el s.XXI no s'hauria de celebrar un acte on va morir tanta gent. Només això.

#12 juan, zaragoza, 13/10/2008 - 00:53

.. no es algo de lo que avergonzarnos, ciertom que se comtieron barbaridades, PERO TAMBIEN ES CIERTO que hispanoamerica es un lugar UNICO en el mundo por una identidad propia y nueva que auna: indios, europeos y negros, algo insolito en el mundo

#11 manuel, Palau, 12/10/2008 - 22:53

Que si que si , que los Catalanes somos Terroristas y exterminadores y mala gente..
Cuanto analfabeto dios....

#10 DrJ, Philadelphia, 12/10/2008 - 21:10

Català de Reus, ser català és una opció... que te més a veure amb un sentiment que amb una genètica; hauries de saber que sortosament hi havien un tal López Raimundo, i també un Paco Candel que ja ho van deixar ben clar.

#9 Juan, Barna, 12/10/2008 - 20:58

El genocidio que se cita fue, en gran parte, creado por la famosa "leyenda negra" que difundieron los ingleses que les permitiesen, entre otras prebendas, el tener "patente de corso" para piratear por las aguas del caribe. Eso, los nois de JERC no sab