Publicitat
Política · 6 de Desembre de 2011. 12:11h.

Les JERC fan miques la Constitució

Adverteixen que "faculta l'Exèrcit per atacar Catalunya si decidís independitzar-se"

Les JERC fan miques la Constitució

El portaveu de les JERC retalla la Constitució

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han realitzat una acció de protesta contra la Constitució, coincidint amb el dia de la Constitució que celebra l’estat espanyol, i han fet miques la "primera portada amb simbologia feixista". A més, han desplegat una pancarta amb el lema "Trenca amb el passat; construïm l’Estat Català".

En aquest sentit, el portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, ha manifestat que "estem aquí per trencar amb el passat, per trencar amb aquesta Constitució que ve d'una època franquista, d'un règim franquista, que la va firmar un rei amb el beneplàcit del dictador espanyol".

També ha denunciat que la Carta Magna és "un text que la gent que té menys de 50 anys no l'ha pogut votar i, per tant, considerem que està sense legitimitat. D'una banda l'han reformat els mercats, s'han fet reformes sense que la gent pugués votar però, a més a més, el 66% de la població dels Països Catalans no ha tingut no tan sols l'opció de poder-la votar".

Gómez ha dit que el que fa la Constitució és "imposar-nos una monarquia, una llengua, que no ens poguem autodeterminar i, fins i tot, posa les Forces Armades com a garant de la unitat del territori d'Espanya facultant-los per poder atacar Catalunya en el cas que democràticament decidíssim autodeterminar-nos".

Per últim, ha instat al president del Govern, Artur Mas, a "trencar el pacte constitucional definitivament, i no només de manera simbòlica un dia", i li ha advertit que l’única retallada acceptable és “la retallada amb l’estat espanyol”.

Estat en el que ha quedat la reproducció de la primera portada de la Constitució

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#33 Cristina, Barcelona, 08/12/2011 - 10:57

Ja saben les joventuts d'ERC que el seu partit va pidolant aliançes amb CiU que alhora va de la maneta del pp-udc? Ho dic per allò de la coherència... i això ho saben els vostres dirigents, per això fan la puta i la ramoneta.

#32 Alan, Barcelona, 08/12/2011 - 08:28

A proposito de las 4 colunmas horribles que pusieron en montjuic. ¿Que pretenden representar? al nacionalismo? pues lo habéis sintetizado bien. Columnas que sostienen aire... Una casa sin techo... es que sois patetícos los nazionalistas...

#32.1 lo Sisco el Rutx, TERRASSA, 08/12/2011 - 10:29

Les columnes vos recorden als desgraciats com tu, que, mal vos faci mal de queixal, sou a Catalunya, i que cada vegada ens apropem més a la independència del cadàver putrefacte que es Espanya.

#31 Eduardo González Palomar , Manlleu, 07/12/2011 - 18:43

Ni que decir tiene que a falta de apoyo en las urnas, ERC sí que parece caerse en pedazos? y sin intervención ajena.

#30 el titular de este medio...., vielha, 07/12/2011 - 17:28

....tiene narices. Es un ejemplo a estudiar en las Facuiltades de Ciencias de la Información.

#29 Ben, Reus, 07/12/2011 - 09:01

Veig que ahir la Jihaad Hispànica es va dedicar a escriure en aquest espai en comptes de celebrar el dia de la seva bíblia particular. No he llegit cap dels seus comentaris, però ja s'intueixen al primer cop d'ull. Realment, el "diadelaconstitusión" ja no és el que era.