Publicitat
Política · 23 d'Agost de 2009. 19:53h.

Les JERC planten cara als "feixistes" de la Falange

Demanen explicacions a Saura i fan una crida al jovent a mobilitzar-se contra el feixisme

Les JERC planten cara als "feixistes" de la Falange

Manifestació de Falange

Les JERC s'oposen a l'autorització de la manifestació falangista d'Arenys de Munt (Maresme) convocada pel pròxim dia 13 de juny, el mateix dia que se celebra una consulta popular sobre l’autodeterminació de Catalunya. Assenyalen que es tracta d'una concentració feixista que "sens dubte coaccionarà la ciutadania d’Arenys de Munt a l’hora d’exercir el seu lliure i democràtic dret de vot". Demanen explicacions al conseller Saura per la seva decisió "que resta fora de qualsevol coherència i lògica democràtica" i fan una crida al jovent a mobilitzar-se "pacíficament" per rebutjar el feixisme.

Les Joventuts d'Esquerra mostren el seu rebuig a "l’actitud feixista" i "antidemocràtica" de la Falange "que pretén impedir que el nostre poble pugui decidir el seu futur". Així mateix, les JERC diuen no entendre que el govern espanyol il·legalitzi partits independentistes i d'esquerres al País Basc i que, en canvi, faci els ulls grossos amb els que s'oposen sense embuts a la democràcia i donen suport al règim franquista.

Demanen explicacions al conseller Saura per la seva decisió, "que resta fora de qualsevol coherència i lògica democràtica", de permetre la manifestació d'un grup feixista el mateix dia que es fa "un assaig crucial per a la democràcia i el futur del poble de Catalunya amb la intenció declarada i evident de condicionar-ne els resultats".

En aquest sentit, les JERC animen el jovent independentista a participar en aquesta cita sobre l'autodeterminació i a mobilitzar-se "pacíficament" per rebutjar el feixisme.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#28 Francesc, Barcelona, 24/08/2009 - 20:40

Cosotas: la repressió a la zona republicana va venir sobretot de la banda dels anarquistes, comunistes prosoviètics i trotskistes. No pas des del catalanisme. Precisament ERC va fer el possible per salvar persones i béns culturals.

#27 Tortell, cava, i Osti*s per a tots., 24/08/2009 - 18:31

Ahí va a haber hondonadas de h*sti*s. A ver si la Terribas espabila y lo dan en directo para ver como se parten la cara los unos a los otros. Sería muy cool que lo dieran en directo. Qué risa. Y subiría el share de TV3, que ya le hace falta, ya.

#26 Josep-Empordà, Palafrugell, 24/08/2009 - 17:16

Evidentment la opinió anterior signada amb el meu nick, no és meua.

#25 Martí, Vic, 24/08/2009 - 15:58

A miscosotas, si mireu \"txeques\" a la viquipèdia veureu que els que surtent com a torturadors són els comunistes espanyols. Amb historiadors com vós no fa falta passat.

#24 http://miscosotas.blogspot.com, Barcelona, 24/08/2009 - 14:35

Algú em pot recordar que eren les txeques? Potser una mètode de tortura i mort dels que no pensaven com els feixistes d'ERC?
Quina poca memòria tenen alguns...
Falange = ERC = Ultra-naZionalisme caspòs i excloent