Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2009. 21:58h.

Les JERC tracten Duran d'"espanyolista"

Les joventuts d'ERC fiquen al mateix sac el líder d'Unió, Zapatero, Chacón, Rajoy i el Rei

Les JERC tracten Duran d'"espanyolista"

Les JERC, durant l'acte

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han celebrat aquest dissabte un acte de rebuig a la Constitució Espanyola a la Plaça dels Àngels de Barcelona, davant del MACBA, en motiu del 31è aniversari de l'aprovació de la carta magna. Els joves d'ERC ha
organitzat una reivindicació festiva amb concerts dels grups Eskassa Llibertat i The Skaparates. Entre concert i concert s'ha posat una urna dalt l'escenari en clara referència a les consultes populars sobre la independència que tindran lloc a més de 160 municipis dels Països Catalans el 13 de desembre.

Així, cinc activistes han simulat que votaven No a la independència cadascú amb la màscara de cinc referents de "l'espanyolisme i l'unionisme". Duran i Lleida, Zapatero, Carme Chacón, Rajoy i el Rei. Duran votava que no perquè “volia ser ministre”; Chacón “perquè ZP no li deixava”; Zapatero votava no “con talante”; Rajoy “por la patria”, i el rei Borbó perquè “hauria de posar-se a treballar”. Tot seguit, ha pujat a l'escenari un grup de militants de les JERC amb cartells a favor del Sí a la independència i amb una pancarta que deia “No a la Constitució, sí a la democràcia”.

Després d'aquesta performance, el líder de les joventuts de les nacions sense estat de la Unió Europea, Jezz Anbleydh, ha donat ple suport a les consultes. Anbleydh és president de l'European Free Alliance Youth (EFAY), el partit polític europeu que reuneix les joventuts polítiques de països com
Còrsega, el País Basc, Galícia, Escòcia, Gal·les i de molts països europeus.

Tot seguit, Gerard Coca, portaveu nacional de les JERC, s'ha adreçat al centenar d'assistents a l'acte on ha destacat, en referència a les consultes per la independència, que “cap Constitució ens impedirà avançar cap a l'autodeterminació”. Després de 31 anys combatent la Constitució Espanyola les JERC
veuen cada vegada més aprop l'hora de la independència i les consultes que es faran a pobles, viles i ciutats són un clar exemple de democràcia real d'un país que vol decidir què vol ser per ell mateix, de manera democràtica i lliure.

Les JERC organitzen cada any un acte de protesta contra la Constitució Espanyola perquè "és un text redactat pels franquistes, que imposa la monarquia i que estableix l'Exèrcit Espanyol com a garantia de la unitat de l'Estat, a més de negar la realitat nacional dels Països Catalans i discriminar aquest territori per raons lingüístiques, culturals, econòmiques i polítiques".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Olé, desde Barcelona, Barcelona, España, 07/12/2009 - 23:18

Felicidades Señor Duran, ser español es bueno, ser españolista es un orgullo. Lo insultante hoy en dia, es que te llamen catalanista, suena ridículo, suena a imposición, obligación, resentidos, envidiosos, etc

#16 ramon, Olot, 07/12/2009 - 11:27

Ara se n'enteren, que és espanyolista? Com tota CiU ! Viuen de fer la puta i la ramoneta amb la història de l'encaix de Catalunya amb Espanya.

#15 sankara, Barcelona, 06/12/2009 - 21:20

quina barra, no són els d'ERC els que ens han imposat un president espanyolista que va perdre les eleccions?

#14 Manel Gòmez, Valls, 06/12/2009 - 19:27

JERC, gràcies per la vostra valentia i dignitat patriòtica de denunciar als unionistes claudicants com DURAN.

#13 Fran, Llinars, 06/12/2009 - 13:35

Continuo pensant el mateix d sempre.Aquesta colla d "perroflautas" amb la de subvencions q reben xq fan aquestes pancartes tan cutres amb retolador?q fan amb les subvencions?d q treballen?