Publicitat
Política · 8 d'Octubre de 2018. 17:01h.

Les plaques de l'1-O duren poc

En alguns casos menys de 24 hores

Les plaques de l'1-O duren poc

Placa commemorativa a l'1-O a les Borges Blanques

La tensió que es viu al carrer a causa del procés català s’ha traslladat els últims dies a les places i carrers de l’1 d’octubre, que s’han inaugurat a molts municipis catalans coincidint amb el primer aniversari del referèndum. En alguns d’aquests pobles, les noves plaques han durat ben poc al seu lloc.

És el cas de Bellvei (Baix Penedès) on aquest cap de setmana s’ha fet un acte per inaugurar la nova plaça de l’1 d’octubre, on hi ha estat present el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri. Tot i que l’alcalde de Bellvei, Fèlix Sans, va apuntar que aquesta plaça “és de tot el poble”, el cert és que menys de 24 hores després, la placa ja havia desaparegut del seu lloc.

Des de l’Ajuntament de Bellvei han lamentat que hagin robat la placa i han assegurat que la tornaran a posar, tal com es fa amb les plaques malmeses. El cas de Bellvei no és l’únic. Fa uns dies, les Borges del Camp (Baix Camp) va inaugurar el parc de l’1 d’octubre. El mateix dia de l’acte, la placa va aparèixer tota pintada amb un esprai negre, amb el qual no es podia llegir el nom del nou emplaçament.

bellvei4.jpg

També el parc de l’1 d’octubre de Creixell (Tarragonès) ha viscut un episodi similar, després que el monòlit on es recorda el referèndum de l’any passat aparegués fa uns dies tot ple de pintura vermella. Són exemples de la polèmica que hi ha al voltant d’aquestes noves places, parcs i carrers que volen commemorar la jornada de l’1 d’octubre del 2017.

Una tensió que també s’ha viscut als plens municipals on s’ha aprovat posar aquestes noves denominacions. A Calafell (Baix Penedès), l’oposició va aconseguir aprovar una moció dels partits independentistes per posar el nom de l’1 d’octubre a la placeta de les Dependències Municipals de la Platja. Els vots en contra de PSC i PP (al govern) i Cs no van ser suficients per tombar la proposta, en un ple farcit de retrets i crítiques entre uns i altres.

Plaça de l'1-O a Bellvei

Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Capit@n España, Gastaos los dineros y poned buenas placas, garrepas !!!, 09/10/2018 - 12:54

Es lo que tiene poner placas low cost..Ya no duran como antes..jajajajajajajajajaja

#10 Masias , Mis posaderas , 09/10/2018 - 10:45

Rebautizada como “ La plaza del beso negro “

Queda muy propio

#9 Josep, Lleida, 09/10/2018 - 09:02

I és que tot el que fan el politics indepes, es provocar i buscar la confrontació i l'odi entre la població. Que el que voleu, despres dàquests anys de mentides, es que cada cop la gent estigui més crispada, i que dels crits passem a les mans i de les mans a......
Si es aixo, aneu be. Ho esteu aonseguint.

#8 Jordi, Sant Celoni , 09/10/2018 - 09:00

Por favor, vengan a San Celoni a hacer lo propio con la placa de la plaza 1-O que nos han endosado en la principal plaza del pueblo..

#7 Capit@n España, A cada "serdo" le llega su San Martín, 08/10/2018 - 22:52

Para ajustarlas más a la realidad debieran de poner, en vez de lo que ponen ahora, "Plaza del Golpismo"