Publicitat
Política · 19 d'Octubre de 2016. 09:49h.

Les portes giratòries de Ricard Gomà

L'exregidor és el nou director de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona

Les portes giratòries de Ricard Gomà

Ricard Gomà, en una foto d'arxiu

L'ecosocialista i extinent d'alcalde de Barcelona en època del tripartit, Ricard Gomà, és el nou director de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), un consorci depenent de l'AMB i dedicat a la recerca econòmica, social i territorial l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Ricard Gomà, Doctor en Ciència Política i de l'Administració, és actualment professor titular al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB. Al llarg de la seva trajectòria acadèmica ha treballat com a professor i ha visitat i convidat en diverses universitats europees i llatinoamericanes.

Els seus camps de recerca són l'anàlisi de polítiques públiques (polítiques socials i urbanes), govern local, innovació democràtica i moviments socials. És autor de nombroses publicacions i ha participat en múltiples projectes d'investigació sobre aquestes matèries.

Gomà va ser candidatura per Barcelona de la coalició ICV-EUiA a les eleccions municipals del 2003, 2007 i 2011. En el primer mandat (2003-2007), va ser regidor de Benestar Social, i des del 2007 fins al 2011 va ser tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania, al maig del 2008 va assumir la presidència del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona i la segona tinència d'alcaldia, reemplaçant a Imma Mayol.

Va presidir l'Institut Municipal de Serveis Socials, l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMD),el Consorci Institut d'Infància i Món Urbà (CIMU), i va ser vicepresident del Consorci de Serveis Socials de Barcelona.

Quan Ada Colau es va presentar com alcaldessa, en coalició ICV, EUA, Equo i Podem, va ser una de les persones d'ICV que no va poder presentar-se, i va tornar a ser mestre a la UB.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#7 Paco, Matadepera, 20/10/2016 - 08:48

I lo pitxor no es el carrec. Busqueu (no es facil ja que la transparencia es minima) la quantitat de contractes encarregats a la seva antiga feina: IGOB. Xiringuito de la UAB que s'estan forrant amb la tabarra de la participacio i la ciencia politica

#6 Jamon Pidal, Madrid, 19/10/2016 - 20:21

Creo que su currículum va de axuerdo al cargo.

Creo que es muy desadortunado wl titular

Las puertas giratorias son otra cosa.

#5 joan Bonet, BCn, 19/10/2016 - 20:21

hauríeu de consultar a la wiki o a google qué vol dir portes giratories, es el que fan els del PP i els ex Ciu.

#2 Pep Ventura, Barcelona, 19/10/2016 - 12:39

Quina porta giratòria? Porta giratòria és el que fan a PP-PSOE-Convergència, colocant els excàrrecs cobrant fortunes a consells d\'administració de grans empreses... El IERMB és un organisme públic de l\'Àrea Metropolitana. Jo crec que no té res a veure.

#1 xaviergarcia, Sabadell, 19/10/2016 - 11:39

Son tots iguals!