Publicitat
Política · 14 d'Agost de 2019. 12:00h.

Les postveritats del procés

"No són presos polítics, estan processats per delictes tipificats en el Codi Penal" i el referèndum no és "un mandat democràtic"

Les postveritats del procés

La Secretaria d'Estat d'Espanya Global, que dirigeix Irene Lozano, ha elaborat un document per explicar en 72 pàgines "la realitat sobre el procés independentista". Es tracta d'una guia per als responsables d'Exteriors que parlen del procés a l'estranger i es reparteix entre corresponsals, periodistes a l'exterior i altres interlocutors internacionals.

El document inclou, segons informa La Vanguardia, un llistat de 45 missatges habituals de l'independentisme qualificats de "fakes" i enfrontats als seus corresponents "fets", al costat de informació detallada sobre els fets de 2017 i sobre el judici en el Tribunal Suprem i el sistema judicial espanyol, multitud de dades i una secció de preguntes i respostes.

El dossier "La realitat sobre el procés independentista" inclou un informe en què rebat "les consignes del secessionisme". Es tracta de respondre a les "falsedats difoses sobre el procés i la situació a Catalunya". Arguments als que l'informe contraposa "fets objectius". En total, l'informe d'Espanya Global planteja 46 fets "falsos" amb la seva consegüent explicació "veritable".

L'informe, per exemple diu que és fals que "el moviment independentista és pacífic" i, en aquest sentit, exposa que "hi ha hagut sectors que s'han radicalitzat i s'han implicat en actes violents". En aquest sentit, recorda "el setge tumultuari" al Departament d'Economia de la Generalitat.

També nega que "els presos independentistes són presos polítics" i subratlla que "a Espanya, òbviament, no hi ha presos polítics". "Les persones processades ho estan per la comissió de delictes tipificats en el Codi Penal espanyol", sentencia.

Un altre aspecte que reabate és que l'ONU reconeix el dret dels pobles a l'autodeterminació. Segons el document d'Espanya Global, "l'ONU i el dret internacional públic reconeixen el dret d'autodeterminació dels pobles quan han estat pobles oprimits o colònies, que no és el cas".

Altres arguments que rebat l'informe són que "els independentistes representem la majoria", "som una nació", que "durant la jornada del referèndum (il·legal) d'autodeterminació, l'actuació de la policia va provocar més de mil ferits" i que "del referèndum es deriva un mandat democràtic a favor de la independència de Catalunya", entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#11 mimartin, cerdanyola, 16/08/2019 - 09:17

Lo del "mandato democrático" es lo más ridículo. Imaginad que el Ayuntamiento de lEstartit decide construir un enorme hotel en el Paque Natural costero de las Islas Medas, violando las leyes de protección dela Generalitat. Por mucho referendum que hagan y mandato democrático del Ayuntamiento, este acto serìa un atentado contra la democracia.

#10 Neferu, Barcelona, 15/08/2019 - 11:21

¡¡Bravo por la Sra. Lozano!!. Ya era hora de que el Estado se pusiera las pilas en este tema. Ya era hora que saliesen a desmentir una por una las falsedades del independentismo.

#9 Es por VOTAR, quan es legal VOTAR, ?, 14/08/2019 - 17:11

A veure: a voste, quan li diuen de votar per posar o no un ascensor a l'escala de la seva Comunitat de veins de l'escala de casa seva, deixa fer el que diguin dos de tres, o tres de dos? Doncs imagineu amb un tema com la independencia, on 53 -jo crec que mes- es mayoría!

#8 Protágoras, bcn.España, 14/08/2019 - 17:05

El nacionalismo étnico ha gastado cintos de millones en difundir mentiras mientras los españoles de bien callaban. El prusés ha tenido el efecto de terminar con esa situación. Primero fuimos los ciudadanos y ahora el gobierno. No dejaremos pasar ni una sola mentira.

#8.1 Jordi br, L'h, 14/08/2019 - 21:43

Seguís sin entenderlo, nos da igual si algun politico se ha aprovechado o no, nos dan igual las fake news, que tb las hay; somos mas de 2 millones que queremos cambiar y no dejaremos que nos silencie nadie y mientras seamos tantos, cada vez mas, el proces no acabarà; por mas q criminalicen a personas por su ideologia

#8.2 Sergi, bcn, 15/08/2019 - 07:44

Jordi, sigues sin entender nada. Somos 5 millones que pasamos del tema y 40 millones que no dejaremos que nunca nos rompan una parte de España

#8.3 Neferu, Barcelona, 15/08/2019 - 11:27

Jordi de verdad te da igual que todo el procés esté basado en mentiras? Eso dice mucho de tí que ya sabíamos. ¿ Sois 2m? los otros son más, no sois mayoría pero aunque lo fueseis, las cosas no se hacen de forma ilegal que, es lo que habéis y estáis haciendo. No estáis preparados para vivir en democracia, no sabéis respetar sus leyes.

#7 Res de nou, Bcn, 14/08/2019 - 16:47

Res de nou. Era evident. Era molt clar. No hi ha mes ilus que el que nega el que es veu, clarament.