Publicitat
Política · 3 de Novembre de 2015. 20:45h.

Les presses de Carme Forcadell

La presidenta del Parlament intenta convèncer la CUP que el procés va de debò

Les presses de Carme Forcadell

Carme Forcadell, presidenta del Parlament

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, està imprimint una gran velocitat a la tramitació parlamentària de la declaració sobiranista pactada per Junts pel Sí i la CUP per guanyar temps per una banda, i per una altra, per convèncer els cupaires que estan disposats a aplicar el full de ruta cap a la independència.

Forcadell està, fins i tot, aplicant una interpretació jurídicament discutible del reglament del Parlament per aconseguir l'admissió de la declaració per la Mesa i accelerar d'aquesta manera la tramitació de la proposta. Intenta així evitar que els eventuals recursos davant del Tribunal Constitucional (TC) puguin provocar la paralització de la declaració a la cambra.

A més, la CUP vol que aquesta declaració s'aprovi abans de la primera sessió d'investidura per tenir les mans lliures i mantenir el seu veto a Artur Mas. Amb la declaració aprovada, el futur president -sigui el que sigui- i el seu Govern se sentiran obligats a aplicar-la i continuar d'aquesta manera el full de ruta independentista. I Forcadell vol fer un gest de bona voluntat amb la CUP com a mètode per intentar encara que puguin donar suport a la investidura de Mas.

Hi ha un altre argument per accelerar la tramitació de la proposta de Junts pel Sí i de la CUP: la creació d'un front antisobiranista a Madrid, després del canvi de posició de Mariano Rajoy, el que podria traduir-se a curt termini en iniciatives contundents contra les actuacions sobiranistes a Catalunya. Forcadell vol que la declaració estigui aprovada en el cas que això passi.

Tots aquests elements estan propiciant una actuació que, a causa del seu celeritat, està creant dubtes considerables sobre la seva legalitat. A més, està propiciant que, al marge del que està fent Rajoy des de Madrid, a Barcelona estigui començant a formar-se un embrió de front unitari contra el sobiranisme. A la zona de ningú segueix quedant, com en altres ocasions, Catalunya Sí que és Pot.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#32 pregunta, Vilanova del Camí, 04/11/2015 - 14:07

Sra. Forcadell, ¿Qué se siente al ser una mujer tan odiada ?

#31 botifler1914, bcn-world, 04/11/2015 - 10:11

Directos por la bajada que lleva al precipicio y cada vez corriendo más y maricón el que mire para atrás.

#30 porcí, Vic, 04/11/2015 - 10:02

Visc a una granja d´Osona i he de reconeixer que quant veig a la Forcadell sento un amor maternal.

#29 arm, figueres, 04/11/2015 - 09:11

ha sigut un altre error gravisim de ERC de posar a Forcadell com presidenta del parlament, al temps

#28 Pepet, Sabadell, 04/11/2015 - 09:04

Si ha estat capaç de convèncer a quasi dos milions de Catalans, hauria de ser molt fàcil convèncer a la CUP; el problema que té és que la CUP té les idees més clares que la majoria dels seus seguidors. A veure si se'n surt.