Política · 28 de Novembre de 2018. 15:55h.

Les protestes desborden el Govern

Torra ja va dir “apreteu, i feu bé d’apretar”

Els bombers s’han sumat a la protesta que centenars de metges han portat aquest dimecres a les portes del Parlament, on s’han viscut moment de tensió amb els Mossos d’Esquadra. Tots dos col·lectius han intentat assaltar la cambra catalana, un fet que ha obligat a intervenir els antiavalots de la Policia de la Generalitat i s’ha saldat amb un bomber detingut.

Els metges, que fa tres dies que estan de vaga, reclamen poder atendre els pacients un mínim de dotze minuts i augmentar el pressupost un 25% a Sanitat. Els bombers, per la seva banda, demanen un increment salarial i una renovació del material. De fet, adverteixen que la falta de personal pot provocar problemes de seguretat.

Els universitaris també han protestat aquest dimecres com a prèvia de la vaga que el sector de l’ensenyament ha convocat per aquest dijous. Els estudiants s’han tancat en algunes facultats de la Universitat de Barcelona i Pompeu Fabra, i han bloquejat els accessos a la Universitat Autònoma de Barcelona a primera hora del matí.

Aquestes protestes davant les portes del Parlament tenen lloc després que el passat 1 d’octubre el president del Govern, Quim Torra, digués els CDR que “apreteu, i feu bé d'apretar”. Els treballadors públics han cridat consignes com “a tu també t'afecta", “volem més bates i menys corbates” o “mes recursos i menys discursos”.

Durant més d'una hora la cambra catalana ha quedat tancada. Els bombers, a més, han originat una foguera a les portes del Parlament amb la crema d’un ninot que representava un altre bomber, amb l'objectiu de palesar que el cos està 'cremat'. En total, s'hi han aplegat 1.500 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana.Manifestació dels bombers davant el Parlament
Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#23 hola, Barcelona, 29/11/2018 - 10:02

A més del govern central, els membres sobiranistes del govern CAT també en tenen la culpa per dedicar més esforços, temps i 'diners' al seu tema obsessiu-compulsiu, mentre els pilars fonamentals de qualsevol societat es van oxidant, deixant al poble a mercè d'una sanitat, educació, bombers, etc., sense prou recursos i amb professionals maltract

#22 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 29/11/2018 - 02:01

I ni una sola bandera.

Ni tan sols la que duen els mes de dos milions d´accionsites del Unsolpopla SA

#21 Xexo, Premis, 28/11/2018 - 23:42

Está claro que la Generalitat es una agencia de colocación de los de su cuerda seguro que está colocada ya la hermana de Guardiola para eso ponen más embajadas así es como funciona la Generalitat

#20 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 28/11/2018 - 22:17

Recordeu que el primer que va fer el Genetista de la Ratafia nomes asseures a la trona va ser regalarli 20 milionets a la tele de La Minyona per que poguessim seguir sabent tot el que volem saber quan ho volem saber.

Per aixo i per fer de la senyora Rahola la mare carbassera mes feliç i mes ben pagada del mon.

#19 Vikander , Cornellá , 28/11/2018 - 21:52

Esta es buena: El nen del patinet dice que se quejan por migajas, que l'important és fer república.
Tal cual.

#19.1 Miquel, Mollet, 28/11/2018 - 22:11

El nen del patinet no s'ha adonat que Torra i Puigdemont són passat. Avui dia la politica gira a una velocitat increible. Volen perpetuar-se al Govern com feia el clan Pujol- Ferrusola. Això ja no cuela.