Publicitat
Política · 27 de Juny de 2008. 19:47h.

Les universitats públiques donen suport a l'exigència del català

És "compatible" amb "atreure els millors"

Les universitats públiques donen suport a l'exigència del català

Pati de la Universitat de Barcelona

L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) ha manifestat que la seva voluntat d'atreure els millors estudiants, professors i investigadors de tot el món és "totalment compatible" amb la defensa i promoció de la llengua catalana. L'ACUP ha mostrat així el seu suport a l'acord assolit pel Consell Interuniversitari de Catalunya, que exigeix als professors acreditar el domini del català per optar a una plaça en una universitat catalana, després de la controvèrsia que ha suscitat aquesta decisió. De fet, aquestes afirmacions de l'ACUP arriben després que, fa una setmana, la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, anunciés un conveni pel qual les universitats exigiran el nivell C de català als seus professors per contractar-los de forma permanent.

Els rectors de les universitats de Barcelona (UB), l'Autònoma de Barcelona (UAB), la Politècnica de Catalunya (UPC), la Pompeu Fabra (UPF), la de Girona (UdG), la de Lleida (UdL), la Rovira i Virgili (URV) i l'Oberta de Catalunya (UOC) han firmat un comunicat en el qual expressen la seva voluntat de ser "plenament europees i obertes al món", i als "campus multilingües", en els quals l'ús del català "no suposa cap impediment".

Afegeixen que també és el seu objectiu "atreure als millors estudiants, professors i investigadors", una voluntat que és "totalment compatible amb la defensa de la identitat de Catalunya com a nació i amb la defensa i la promoció de la llengua catalana, en el marc d'un projecte universitari de referència internacional."

L'UAB es va desmarcar al principi de l'acord del Consell Interuniversitari, en considerar que aquesta mesura afectarà en gran manera a la seva capacitat per atreure talents de l'estranger, el que, a la pràctica, li faria impossible dur a terme la seva política per incorporar professors internacionals de nivell a la seva plantilla.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 mairo, mollerussa, 28/06/2008 - 10:26

A casa nostra "Catalunya" tenim igual o millors professors que a l'estat veí, per tant, volem treballadors del país i que parlin la llengua catalana!!! I si la gent no ho entén que vagin a altres universitats de fora del país.
INDEPENDÈNCIA JAAAAA!!!

#2 David, Barcelona, 28/06/2008 - 01:02

L'Autonoma sembla que és la unica q' hi veu clar. La resta a seguir xuclant de la mamadora sense importar-lis gens ni mica la qualitat del professorat que hi tindran. això sí, tots de "casa"

#1 joanet, Manlleu, 27/06/2008 - 22:41

L'Autònoma d'autònoma no ho és gaire no?