Publicitat
Política · 30 de Juliol de 2009. 20:12h.

Les vegueries depenen del Constitucional

El conseller Ausàs analitza l'assumpte amb el ministre Chaves

Les vegueries depenen del Constitucional

Ausàs, amb Chaves, durant la reunió que han mantingut aquest dijous a Madrid

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, s'ha reunit amb el vicepresident i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, per informar-li del desplegament de l'Estatut sobre la nova organització territorial de Catalunya i la creació de les vegueries, que substituiran les diputacions actuals, un assumpte que depèn de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

Els articles de l'Estatut que desenvolupen l'organització territorial catalana són alguns dels recorreguts davant el Tribunal Constitucional, i Ausàs ha dit que "nosaltres hem d'avançar i tenim l'obligació de desenvolupar, en la seva màxima potencialitat, l'Estatut".

Ha afegit que coincideix amb amb Chaves "en la plena constitucionalitat" de l'Estatut i que "així ha de ser la sentència" del Constitucional. Al seu parer, "no s'entendria que els jutges esquarteressin una llei aprovada i votada en referèndum pels ciutadans de Catalunya".

No és l'únic problema, perquè segons ha dit Ausàs, a Catalunya "s'està avançant i impulsant" un nou marc legal, però "no ho podem fer sols", ja que la creació d'aquests òrgans supramunicipals requereix la reforma d'algunes lleis estatals , com la llei electoral pel que fa als partits judicials.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 lleidata, lleida, 31/07/2009 - 17:01

Prou de divisions lleida ,una amb el seu pirineu i prou de dir la tonteria de ponent perque el centralisme de Barna es pitjor que el de Madrid Visca Lleida Independent prou de escanyarnos els de Barna.Jo m'apunto a ser una prvincia de L'arago i l'art t

#4 Quinacolladelladres, Soses, 31/07/2009 - 14:35

Jo vull 24 vegueries amb 24 presidents de vegueria, 24 secretaries, 24 cotxes oficials, 24 xofers, 24 vicepresidents de vegueria, 24 consells de vegueria, amb 24 consellers, tots amb els seus cotxes oficials, xofers, secretaries etc... que maco i bonic.

#3 eloi, Tarragona, 31/07/2009 - 10:39

Ni el Penedès, ni el Priorat, ni la Conca de Barberà són del Camp de Tarragona.
VEGUERIA DE TARRAGONA! així de clar i entenedor.

#2 Jordi, Barcelona, 31/07/2009 - 08:26

Mai hi haurà vegueries perquè mai despareixeran les Diputacions, que són la cova d'Alí Babà dels socialistes. I si no se suprimeixen les Diputcions, les vegueries no calen. I punt. Prou de pagar funcionaris que es passen papers uns als altres.

#1 Carles Gallego, Moja - Penedès, 30/07/2009 - 21:29

Quina importància té que l\'Estatut hagi estat aprobat per el Parlament, si vosaltres, tu conseller Ausàs, et pases per el forro la demanda del territori Penedès de ser una vegueria.
Vosaltres incumpliu la llei, el constitucional fa el mateix.