Publicitat
Política · 18 de Febrer de 2021. 09:41h.

Les veritats de Pedro Sánchez

Recorda que candidats de JxCat han fet comentaris xenòfobs "com Vox"

Les veritats de Pedro Sánchez

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va recordar ahir al Congrés que Junts per Catalunya és una formació que, "com Vox", també inclou persones que fan "expressions d'odi, extremisme i xenofòbia" com pot ser el cas d'Albert Donaire i Josep Sort.

Albert Donaire, agent dels Mossos i candidat de JxCat a les eleccions al Parlament, considera colons els que parlen en castellà. El passat mes de gener va tractar de "cadells de Vox i el colonialisme" els joves que van atacar una patrulla dels Mossos d'Esquadra a Pallejà i va remarcat que tots ells parlaven en castellà.

El candidat de JxCat i president de Reagrupament, Josep Sort, va prometre a twitter fer "neteja d'espanyols" a Catalunya. Sort, que va acabar renunciant com a candidat, també va dir que "Ada Colau no és res més que una puta histèrica espanyola". En referència al candidat del PSC, Salvador Illa, Sort el va titllar de "nazi" el passat 6 de gener i va demanar "derrotem-lo però amb ganes i de forma contundent. Fora nazis i fora espanyols de Catalunya".

El candidat de JxCat Roger San Millan també té com a costum insultar des del seu compte de twitter. San Millan, que és dirigent de Solidaritat i anava com a número 47 de la llista per Barcelona, va tractar de "rata" Illa.

Arran d'aquestes manifestacions, Esquerra ha acusat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de "banalitzar" el feixisme per comparar "un partit d'extrema dreta com Vox amb un partit democràtic i compromès amb els drets i les llibertats com és Junts per Catalunya".

"Banalitzar el feixisme i l'extrema dreta és un error greu", ha remarcat la formació en un comunicat. "Quan totes les formacions són acusades d'extrema dreta, cap ho és. Realitzar afirmacions d'aquest tipus banalitza i blanqueja els postulats inacceptables i antidemocràtics de l'extrema dreta", ha sentenciat.

La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta ha demanat a Pedro Sánchez una rectificació de les seves declaracions i "un rebuig explícit a les formacions d'ultradreta". "A l'Europa democràtica, les formacions polítiques demòcrates no banalitzen la ultradreta ni hi tenen tractes", subratlla Vilalta.

80081-vilalta.jpg

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#18 Neferu, Barcelona, 18/02/2021 - 19:05

La única verdad, Sanchez, es que ud. no tiene cjns para salir en el plasma condenando de forma enérgica las actuaciones violentas de los violentos, y exigiendo que paren de una vez.Esa es la única verdad. Ud no tiene ya autoridad alguna ni siquiera con los socios de su gobierno.

#16 Patumeiro, Sant Patumet, 18/02/2021 - 13:58

ERC y el resto de los indepes, cuando son de su cuerda, es libertad de expresion. Cuando lo hacen otros q no piensan como ellos, entonces es fascismo. Mal vamos. El proximo choque de trenes sera mas duro.

#15 DEFENSAD, MADRIT, 18/02/2021 - 13:07

Mh conseller
Que potser vos no considereu violència la existèncie de lleis injustes ?
Que potser vos no considereu violència treurel'hi un ull a una participant en una manifestació?
O potser vos tampoc considereu violència la actuació duta a terma per les forces d'ocupaciò del 1 d'ocubre?
Llavosrs de que esteu parlant

#15.1 Tabarnés puro, Barcino, 18/02/2021 - 13:45

Otro hipócrita soltando las mandangas de rigor para justificar actos vandálicos. ¿Quién ha de decidir si las Leyes son justas o no? ¿Tú y la demás panda de borregos? Muchos podemos considerar injustas muchas leyes, pero no salimos a quemar las calles. Y menos para defender a un agresor multirreincidente. A llorar a la llorería, ¡anda!

#15.2 no soy nadie, barcelona, 18/02/2021 - 13:52

¿pablito, eres tú? ¡lo que tienes que hacer para pagar los favores del casoplón que te ha comprado el 3%!

#14 Marcial, Santa Coloma, 18/02/2021 - 12:10

Si el felón se atreviera a hablar abiertamente de hispanofobia, una variante de la xenofobia, debería incluir al resto de partidos independentistas, entre ellos sus socios de legislatura. O quizás piensa que el amor que le profesan no es fingido ....

#13 Flanagan, Tabarnia City, 18/02/2021 - 11:50

Separatas,os tienen calados hasta las trancas,las soflamas pueblerinas para el ramat.
www.dolcacatalunya.com/2021/02/miren-como-la-clavan-en-inglaterra-sobre-lo-que-ocurre-en-cataluna/