Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2020. 09:34h.

Les víctimes de Pablo Iglesias

El líder de Podem ha deixat pel camí Monedero, Errejón, Carolina Bescana i ara Teresa Rodríguez

Les víctimes de Pablo Iglesias

La coordinadora de Podem a Andalusia i rostre visible del corrent crític Anticapitalistes, Teresa Rodríguez, ha oficialitzat la seva ruptura amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, i ha anunciat en un vídeo conjunt a Twitter que no aspirarà a un nou mandat. El seu sector ha rebutjat aquest últim any l'estratègia d'Esglésies de pactar una coalició amb el PSOE. Aquest ha estat el detonant definitiu d'una relació que ja estava malmesa pel projecte polític i que ha deixat a altres persones pel camí.

La primera assemblea de el partit a Vistalegre, a l'octubre de 2014, va representar la victòria de la primera direcció encapçalada per Iglesias, amb Juan Carlos Monedero, Iñigo Errejón, Luis Alegre i Carolina Bescansa. Monedero, cofundador de el partit, va ser el primer en baixar-se del vaixell i va dimitir a l'abril de l'any 2015 de la direcció de Podem després criticat l'estratègia de la formació. Va parlar de "partitocràcia" i hv assegurar que se sentia "defraudat" i "traït". 

Alegre va ser el segon en despenjar-se, a la tardor de 2016, mentre que la ruptura de Errejón i Bescansa va arribar amb la segona assemblea de Vistalegre, al febrer de 2017.  Bescansa va dimitir dels seus càrrecs en Podem i va avisar que "quan dos trens decideixen agafar rumb per xocar no és el més sensat pujar". "Potser és més total no pujar a cap dels dos, sinó quedar-se a una banda", va manifestar sobre l'enfrontament que van mantenir Esglésies i Errejón i que va acabar amb la sortida del segon.

Precisament fa tres anys, el 12 de febrer de 2017, va concloure aquesta segona assemblea en què Errejón i els anticapitalistes, de nou, van disputar documents i direcció a Iglesias, que va tornar a sortir victoriós del màxim òrgan de el partit. Coincidint amb el cinquè aniversari de Podem -17 de gener de 2018-, Iñigo Errejón va decidir llançar el seu projecte polític juntament amb Manuela Carmena -Más Madrid, embrión de Más País-.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 14/02/2020 - 13:49

"Les víctimes de Pablo Iglesias" "El líder de Podem ha deixat pel camí Monedero, Errejón, Carolina Bescana i ara Teresa Rodríguez"

¡Hombre Rius... te dejas a Tania Sánchez...!

Pero esta todo inventado... ni siquiera le hace falta un Beria. Es como Stalin cuando decía... "camarada Iván Ivánovich... ¿no habrá pensado usted suicidar

#4 Menjamela Grandi, Anapurna, 14/02/2020 - 13:27

Ahora está por ver quién acaba antes con quien:
si el Koletas con Pánchez o Pánchez con el Koletas.

#3 Andreu, Mataro, 14/02/2020 - 12:47

No ens enganyem, no es cert que els deixi tirats, tot es part d'una estratègia per anar contaminant la societat fent veure que competeixen entre ells. Als que coneixem la realitat de Venezuela ja no ens poden enganyar.

#2 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 14/02/2020 - 11:55

Ahora ya es vicepresidente, y su señora ministra, haciéndose fotos con el bebé. Ande yo caliente y quéjese la gente.

#1 arm, figueres, 14/02/2020 - 10:44

quina vergonya Ione belarra que acaba de col.locar a la seva parella com assessor, s´hauria de fer 1 estudi quantes parelles hi ha col.locades a Podemos i a Barcelona en Comu, a veure si algu pregunta a jessica Albiach per això de col.locar parelles que li sembla. si esta bé

#1.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 14/02/2020 - 16:34

Acabaremos antes haciendo un estudio de que parejas NO están colocadas.