Publicitat
Política · 30 d'Octubre de 2008. 19:43h.

Lesbianes i gais exigeixen una rectificació a la Casa del Rei

Protestes per les opinions públiques de la Reina Sofia

Lesbianes i gais exigeixen una rectificació a la Casa del Rei

Antonio Poveda (esquerra), president de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (Felgtb)

La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (Felgtb) ha demanat a la Casa del Rei que rectifiqui les declaracions de la Reina Sofia sobre l'homosexualitat que ha recollit Pilar Urbà al seu nou llibre, La Reina molt de prop. El president de l'associació, Antonio Poveda, ha qualificat d'"inaudit" que la Casa del Rei es manifesti sobre assumptes socials, i ha advertit que "estan qüestionant el Parlament i les institucions democràtiques. Nosaltres", ha dit, "estem molt orgullosos de la democràcia espanyola".

"Moltes mares de gais i lesbianes es preguntaran per què la Reina entén que el Príncep es casi amb una dona divorciada, però no pugui entendre que altres mares vulguin la felicitat i el matrimoni per als seus fills, independentment d'amb qui es casen", ha dit Poveda. A més, s'ha queixat de la "frivolitat" de la Reina en "dubtar que es pugui sentir orgull de ser gai i sortir al carrer" a demostrar-ho. Ha afegit que "la manifestació de l'orgull és el símbol de la nostra lluita per acabar amb l'homofòbia que encara hi ha a Espanya. Per a ostentació, els casaments dels seus fills."
         
Per la seva part, el diputat d'Esquerra Unida al Congrés, Gaspar Llamazares, ha afirmat que les opinions de la Reina no beneficien la Casa del Rei perquè la situen "en un espai conservador", afegint que "això no és bo per a la Corona. Que la defensin els monàrquics. Jo sóc republicà i [aquestes opinions] no m'estranyen".

El secretari general d'ICV, Jordi Guillot, ha afirmat que la Casa Reial hauria de realitzar una "rectificació oficial". En un comunicat, ICV demana la Reina "escrupolós respecte per les lleis que aproven Las Cortes", ja que "no té per què opinar públicament" sobre aquestes normes.

Joan Ridao, portaveu parlamentari d'ERC, ha dit que la Reina té dret a expressar les opinions que cregui oportunes sobre tots els temes, encara que ha puntualitzat que la "institució monàrquica és aliena al principi democràtic". Ridao ha explicat que la transició "va usurpar" als ciutadans la possibilitat de decidir entre monarquia i república, facilitant la pervivència d'una institució que és "predemocràtica".

Tanmateix, el president del Senat, Javier Rojo, ha afirmat que l'opinió de la Reina sobre el matrimoni homosexual és el que "podrien dir molts ciutadans d'aquest país", i ha assegurat que quan es va aprovar l'esmentada llei ell també va haver d'explicar-la-hi a la seva mare.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Juan, Barna, 31/10/2008 - 21:35

A los que opinan sobre que la monarquía ha de ser imparcial, se les ha de decir que no saben lo que dicen. ¿Es que por ser rey o reina no tiene opinión o no puede manifestarla cuando y donde quiera?. Por cierto, en este caso, yo opino lo mismo que la rein

#11 FERRAN, BARCELONA, 31/10/2008 - 09:42

trenca la necessària imparcialitat de la monarquia. I no són declaracions privades si les ha fet a una periodista que les publicaria amb el seu coneixement. i mai m'han agradat les celebracions gais, però la llei sempre ha d'estar per davant de tot.

#10 FERRAN, BARCELONA, 31/10/2008 - 09:41

La Reina, com a personatge representatiu de l'estat que és, no pot dir el que li broti. I més encara si no ha estat elegida per ningú i quan la seva feina no pot ser auditada mai. Ella no pot criticar lleis fetes per un Parlament democràtic mai, doncs

#9 LOLO UY PERDON LOLA, TRABOLO, 31/10/2008 - 09:34

A ESTOS LES APLICABA LA LAY DE VAGOS Y MALEANTES JA JA JA JA

#8 Carrasclet, Reus, 31/10/2008 - 09:16

Com es pot rectificar una opini?
Senyors aquesta senyora te la opini?e t?i no ens agrada en busquem un altre.