Publicitat
Política · 13 de Novembre de 2017. 19:36h.

L’escissió d’Unió acaba a ERC

Toni Castellà anirà quinzè per Barcelona

L’escissió d’Unió acaba a ERC

Antoni Castellà i Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu

Demòcrates concorrerà a les eleccions del 21 de desembre amb Esquerra Republicana després que no hagi estat possible formar una candidatura unitària amb la resta de formacions independentistes. Així ho va decidir la setmana passada el 93% dels 2.333 militants que van participar en una consulta interna per aprovar “fer una llista el més transversal possible de Demòcrates, ERC, MES, Avancem, independents i obert a formacions que defensin la República”.

Els partits tenen temps fins aquest divendres, 17 de novembre, per presentar llistes davant la Junta Electoral Central, però de moment ha transcendit que el líder de Demòcrates, Antoni Castellà, anirà de número 15 per a la circumscripció de Barcelona.

Els socialcristians han apostat en aquesta ocasió per presentar-se a uns comicis de la mà d’ERC, després d’haver-ho fet amb Convergència en les eleccions espanyoles del 20 de desembre del 2015 sota el nom de Democràcia i Llibertat. Un acord que no es va reeditar per a les generals del 26 de juny del 2016, fet que va facilitar que l’escissió d’Unió Democràtica s’apropés als republicans.

A finals de juliol del 2016, els socialcristians i ERC van organitzar per primera vegada un acte conjunt per reclamar “justícia” per a les víctimes de la dictadura. “Vuitanta anys més tard, la gent d'Esquerra i els hereus d'aquella Unió Democràtica del 31 ens tornem a trobar al Parlament”, va assegurar Castellà.

Set mesos després, a principis de febrer de 2017, Demòcrates i els republicans en van tornar a celebrar un altre, on el líder dels socialcristians va assegurar que “estem aquí els dos partits per fer una única coalició”.

Prèviament, Demòcrates ja havia assistit a la commemoració del 40è aniversari de la primera Diada, un acte que va organitzar ERC, Podem i la CUP a Sant Boi de Llobregat. La formació escindida d’UDC va presumir a twitter estar “representada a la fila zero pel portaveu comarcal” de la formació.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 pepe.----, andorra, 14/11/2017 - 12:14

interesante ver como las ratas abandonan el barco q se hunde para ir nadando al único q queda todavía a flote.....ERC va a ser el partido q acoge a todo el mundo, a los chaqueteros, a los terroristas, a los pederastas, a los corruptos....Joer con los partidos masonicos, menudo carreron....

#13 Barto, BARCELONA, 14/11/2017 - 10:32

Si una part d'Unió (la no independentista) se'n va al PSC es critica a Iceta, però si la part més radical d'Unió (el pijo del Castellà i la burgesa de la Gispert) se'n va a ERC no passa res. No entenc res.

#12 Montserrat, Barcelona, 14/11/2017 - 09:44

El tal Castellà es l'exponent mes clar i concís del que és i ha de ser l'arribista, l'oportunista i el mercenari politic, acompleix el paper amb una exactitud inmortal. Aquest es capaç de passejar-se amb la bandera de qualsevol partit o qualsevol pais a condició d'escalfar cadira, tenir focos davant, i d'amagatotis fer calaix...

#11 Jaques, Barcelona, 14/11/2017 - 09:20

solitario o coaligados. Si Xavier Domènech soy casta. Vivís del sistema. Pablo, Carlos Monedero e Iñigo como habéis dejado cambiar tanto a vuestros aliados y vosotros mismos. Si Carles Riera, soy capitalistas dado que cobráis un buen sueldo y sois sistémicos, lo cobráis del sistema. Se ponga como se ponga Mireia B., Eulàlia R., Anna G., Benet S.

#10 Jaques, Barcelona, 14/11/2017 - 09:18

es ironía de brocha no gorda gordísima. Si se dice muy grande la gente traga o no. No hay término medio. Aviso: no hay presupuesto para tanto carguito, cargo o cargazo si no va en detrimento de "lo social", mande Mariano, Pedro, Albert o Pablo en el Estado y aquí mande Oriol, Carles Puigdemont, Inés, Xavier D., Xavier G. o Carles Riera. Ya sea en