Publicitat
Política · 17 de Març de 2018. 18:56h.

L’escola catalana defensa que “no adoctrinem”

Manifestació contra “el fantasma de la casella del castellà”

L’escola catalana defensa que “no adoctrinem”

La comunitat educativa catalana, emparada per la plataforma Som Escola, la FAPAC i els sindicats majoritaris de mestres, es manifesta aquest dissabte "contra els atacs del govern espanyol i en defensa de l'escola catalana i la immersió lingüística".

Amb el lema "L'escola catalana democràtica i cohesionadora no té por", una quarantena d'entitats de la comunitat educativa han convocat aquesta manifestació a Barcelona. Concretament, la marxa ha sortit del passeig de Gràcia amb ronda de Sant Pere per arribar a l'Arc de Triomf, on s'ha fet l'acte final.

A la capçalera s'hi ha pogut veure a Marcel Mauri d'Omnium Cultural, Agustí Alcoberro de l'ANC i el president del Parlament Roger Torrent. Mauri ha declarat que “sóm aquí de forma unitària i transversal per lluitar davant de tots els atacs del 155. Aquest model d'èxit i cohesió és garantia d'un país que volem que segueixi sent un sol poble".

El col·lectiu docent vol denunciar, sobretot, “la persecució que, diuen, pateixen els mestres, a qui acusen d'adoctrinament”. Això, entre d'altres coses, és el que ha explicat Ramon Font, portaveu de l'USTEC:

"Nosaltres no adoctrinem, el que voldrien és que adoctrinéssim. S'ha denunciat al professorat per delictes d'odi. El fantasma de la casella del castellà seria un desastre perquè segregaria alumnat per opcions lingüístiques. No és massa agradable anar a una escola i veure la classe dels que parlen castellà i la dels que parlen català. Això és un desastre pedagògic”, ha indicat.

Publicitat
Publicitat

76 Comentaris

Publicitat
#39 Rogeli, Tornabous, 18/03/2018 - 17:36

La escola catalana esta totalment adoctrinada es una vergonya democratica.

#38 Soloesmiopinion, Tabarnia, 18/03/2018 - 14:25

Que Alcoberro esté al frente de esa manifestación ya le quita toda credibilidad al mensaje

#37 JC, Barcelona, 18/03/2018 - 12:33

"Cuando veo a esas gentes de derechas o de izquierdas encerradas en si mismas, pensando, a nosotros no nos conseguiréis nunca, pienso: me da igual, a vuestros hijos sí los tendremos. A ellos los educaremos desde el principio en el ideal". A. Hitler.

#36 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/03/2018 - 11:52

Me ha hecho gracia lo de esta mani diciendo que no adoctrinan en la escuela. Al frente el señor de l'ANaCi, gente de ERC, esteladas, bufandas y lazos amarillos, y pretenden que nos creamos que no se adoctrina.. A otro perro con ese hueso. Si no adoctrinaseis no os importaría que la escuela fuese bilingüe.

#36.1 Decebut, bcn (tbn), 18/03/2018 - 12:09

Es como el día que organizaron una conferencia para explicar las razones "técnicas " por las que no se podían devolver unas pinturas del museo de Lérida a Aragón.... Y la acabaron cantando "Els segadors" !!!

#35 Pere, Girona,Spain, 18/03/2018 - 10:26

A veure Tractorians, el simple fet de dues hores de castellà a la setmana ja es adoctrinar.

capici ??? no crec